Rocota, ta naše láska ... tipy a triky, jak na ně.

Tea Racer
Stálý člen
Reputace: 9593
Obrázky: 0
Kontaktovat uživatele:

Re: Rocota, ta naše láska ... tipy a triky, jak na ně.

Příspěvekod Tea Racer » 13 kvě 2016 14:29

Dezinfekce slabého roztoku hypermanganu rozhodne neni na škodu..... tím bys to mel zalít. Zkus rosit chvili listy také. Lignohumat jak doporučuje kolega je jen prinost, to rozhodne udelej také.

Uram
Nový člen
Reputace: 2

Příspěvekod Uram » 13 kvě 2016 18:39

lobo píše:Rozhodně nic nevyštipuj, Rocoto je specifická odrůda, nemá klasickou stavbu rostliny jako ostatní chilli ale je tospíš taková změť stonků a šlahounů a pak vypadá jako keř :tiphat:
Diky za radu

viktor
Stálý člen
Reputace: 22

Příspěvekod viktor » 20 kvě 2016 01:14

viktor píše:Tragedie, 5 dni jsem byl pryc, vsem kytkam jsem dal prebytek vody, bohuzel toto Rocoto nemelo v kelimku diry, takze se dusilo, presadil jsem jej v pondeli do jineho kvetinace pridal k nemu suchy substrat, ale porad se zda ze umira, shazuje listy, uz nevim co mam delat, nevim jestli ted neni problem v tom ze uz je moc suchy? Mam strach jej zalit.

30378
Prezilo :) Diky za tipy!

Mam tedy porad 7 kytek, premyslim co s nima, chalupu mam v necelych 500mn, tam se ale moc nedostanu, maji sanci prezit be zalevani?

Jinak jsem si koupil 40l zednicky kybl, ten dam nekam ven do stinu. Snad ji tu v lete nebude moc vedro.
30561

lobo
Stálý člen
Reputace: 2160

Příspěvekod lobo » 20 kvě 2016 07:11

Asi takle, bez pravidelného zalévání vydrží všechno v případě že pravidelně prší ale i to neni záruka bohaté úrody, jelikož v děšti nnení žádné hnojivo na květ a plod. Prostě já to říkám pořád Chilli neni rajče potřebuje pravidelnou péči. Kolega Pedro by oponoval větou, že to nestavíme jaderný reaktor v čemž má také pravdu ale jak se říká všeho s mírou. Takže asi tak.
Do úplného stínu Rocoto nedávej. N2kde jsem tu psal že jsem měl loni rocota ve stínu a akorát rostli a rostli a až po přesunutí na SLunce začalo bohatě kvést a plodit :tiphat:

JurassicChilli
Stálý člen
Reputace: 583

Příspěvekod JurassicChilli » 20 kvě 2016 09:24

Vo voľnej zemi na záhone by ti dobre zakorenené rastliny prežili aj bez zalievania ak bude primerane občas pršať, ale obávam sa, že v tom 40 litrovom kýbli ti rastliny bez zálievky uschnú. Ja teda pestujem len v 10 litrových, ale v lete musím zalievať každý deň. Dajme tomu, že by ti 40 litrový kýbel udržal 4x viac vlahy, tak aj tak by si musel zalievať, alebo by muselo pršať každý štvrtý deň. Tiež bývam v nadmorskej výške 500 m.n.m.

viktor
Stálý člen

Příspěvekod viktor » 20 kvě 2016 11:40

JurassicChilli píše:Vo voľnej zemi na záhone by ti dobre zakorenené rastliny prežili aj bez zalievania ak bude primerane občas pršať, ale obávam sa, že v tom 40 litrovom kýbli ti rastliny bez zálievky uschnú. Ja teda pestujem len v 10 litrových, ale v lete musím zalievať každý deň. Dajme tomu, že by ti 40 litrový kýbel udržal 4x viac vlahy, tak aj tak by si musel zalievať, alebo by muselo pršať každý štvrtý deň. Tiež bývam v nadmorskej výške 500 m.n.m.
Ja bych je dal do volne zeme, ale preziji tam zimu? Tady nekdo psal ze je presouval dovnitr. Me nejde ani tak o to aby me letos plodily, ale aby z nich narostly velke a silne kytky, ktere preziji radu let. Idealne bych je rad videt jako zivy plot pred chalupou, treba vedle toho co tam mam ted (ten zeleny obr v pravo co pretika pres plot, aktualne je sestrihany jen do vysky plotu):
Obrázek

Kendy
Moderátor
Reputace: 759

Příspěvekod Kendy » 20 kvě 2016 11:47

Zimu venku nepreziji.

Zivy plot z nich neudelas.

Nechat je plodit nekolik let je teoreticky mozne, ale dost narocne a IMHO s pribyvajicimi letz na tom kytka bude cim dal hur.

viktor
Stálý člen

Příspěvekod viktor » 20 kvě 2016 12:28

Kendy píše:Zimu venku nepreziji.

Zivy plot z nich neudelas.

Nechat je plodit nekolik let je teoreticky mozne, ale dost narocne a IMHO s pribyvajicimi letz na tom kytka bude cim dal hur.
To bych ocekaval, nicmene me zaujal tento prispevek:
OMO píše:4-letý kousek chvíli před likvidací

Obrázek

celá story zde: http://thehotpepper.com/topic/58554-far ... d-friends/
To uz se muzeme bavit o zivem plotu :) jenze tohle je pokud se nepletu v Australii, kde jsou lepsi podminky nez u nas a dost pravdepoobne tam ani nemrzne.

Zpět na „Capsicum Pubescenses“