Příspěvekod warita » 05 úno 2019 23:04
Dobry den,
kamaradka mi doporucila tuto diskuzi, ale bohuzel nemam cas procist 44stran, mam doma miminko a jsem velmi casove vytizena.
Mohl byste mi prosim poradit.... hledam citrusovnik, nejlepe asi citron, protoze ty byvaji mene narocne. Neco uz o citrusovnicich vim, kdysi jsem take pestovala ze seminka a chvilku se jim dost darilo, ale pak mi to skolila nejaka plisen, skoda no.
K problemu: nemam moznost prezimovat v chladu. Stromek by mohl stat u dveri balkona, teplota v zime okolo 20 stupnu. Mohla bych i trochu prisvetlovat specialni lampou. Druha moznost je postavit strom na chodbu. Tam je 17 stupnu cca a bohuzel malo svetla. Vetsinou tam zimuju muj oleandr, ktery nechavam do vanoc na balkone a teprve kdyz hlasi teploty pod minus 5 tak stehuju na chodbu. Tam to nejak doklepe az do brezna/dubna a podle pocasi pak putuje na balkon. Jenze oleandr neni tak citlivy, nejakou tu minusovou teplotku zvladne a to se obavam, ze citron neda.
Kamaradka rikala, ze jste zde doporucoval nejake druhy, ktere to teply zimovani zvladnou. Muzete mi prosim vas doporucit jakou odrudu a kde ji mohu koupit? Pokud mozno neco s tenkou slupkou a hodne chutove vyrazny/aromaticky.
Dekuju mnohokrat.