Zdroje světla - který vybrat?
-
- Stálý člen
- Reputace: 422
- Obrázky: 0
Re: Zdroje světla - který vybrat?
to mi sedí něco takového - 2x58W/G13 IP65 s krytem, hoď to do Google, do toho vezmi 2 biovitalky a máš po problémech 

Pálí, pálí, to to pálí

Našel jsem něco podobného u Kosiny na webu. A už nad tím uvažoval také. Teď jsem si to co jsi psal prohnal strejdou Googlem a v rámci ceny je to asi správná varianta.
-
- Stálý člen
Jako účel/cena/box mi přijde asi nejlepší, pokud nejsi nějaký koumák a to já nikdy přes elektro nebyl. Mám poloviční variantu, pod tím cca 35 kytek a roste to solidně
hlavně se mi s tím dobře manipuluje a reguluje výška nad kytkama

Pálí, pálí, to to pálí

Jsem na tom stejně. Vím o elektřině to, že kope, takže takový to co se tady občas probírá je pro mě trochu Španělsko
... Přidám blbej poddotaz asi. Správnou výšku poznám jak? Kromě reakce rostlin... Existuje na to nějakej klíč? Krom: reakce rostlin; aby byla osvětlená celé plocha; zářivkou to nespálím.

-
- Stálý člen
U těchto typů bych řekl, čím blíž, tím lépe
já se snažím držet 5-10cm nad rostlinami, netopí to, rostlinu to nepopalí a dostane se k ní víc světla 

Pálí, pálí, to to pálí

Díky moc za informace Din0 ! Asi to tak udělám. Vezmu dvě na tu dvoumetrovou délku boxu a šířku 67cm. Zavěsím je na střed ať to dávám 30 doprava a 30 doleva na celou plochu zaskládanou rostlinama a bude 

-
- Stálý člen
No není za co, beru to pouze jako laik a to, co se mi za těch pár let osvědčilo, na předpěstování mi to přijde až až a nesmíme z těch kytek dělat slečínky 
Určitě by ti plno lidí doporučilo něco jiného, ale myslím, že biovitalky tu má většina lidí

Určitě by ti plno lidí doporučilo něco jiného, ale myslím, že biovitalky tu má většina lidí
Pálí, pálí, to to pálí

jo tak. no tak pak na tu výšku by ten LED GROW stačil, ale na délku 200cm bys potřeboval aspoň 3ks. To už je mimo rozpočet. Samozřejmě, že i ty zářivky by měly být patřičně navýšeny.
Asi bych je navýšil takto. Na těch 65cm bych dal 60cm trubici. A ty bych rozestoupil co 30cm. Tedy nějakých 6-7trubic. Nebo bych dal 2x 150cm trubice a do zbývajicího půlmetru bych dal 2x 60cm kolmo k těm 150kám. Na zarovky.cz si najdeš ceny patřičných předřadníků. Ceny tam mají přijatelné, tak pro představu by ti to mohlo udělat obrázek o celkové ceně.
Asi bych je navýšil takto. Na těch 65cm bych dal 60cm trubici. A ty bych rozestoupil co 30cm. Tedy nějakých 6-7trubic. Nebo bych dal 2x 150cm trubice a do zbývajicího půlmetru bych dal 2x 60cm kolmo k těm 150kám. Na zarovky.cz si najdeš ceny patřičných předřadníků. Ceny tam mají přijatelné, tak pro představu by ti to mohlo udělat obrázek o celkové ceně.