Problémy s listy chilli paprik
Re: Problémy s listy chilli paprik
Nemáš za co:)
- Zrzek
- Stálý člen
- Reputace: 826
- Obrázky: 0
Na kvetení a plod se mi zdá málo fosforu a moc dusíku. Ovšem jestli to chceš ještě na růst, tak je to v poho.Kendy píše:Zajímavý. To je docela jinak, než je v tom odkazu. ale 1:3 je už vcelku dobrý.
Asi si to půjdu taky koupit. Líbí se mi to množství draslíku.
Díky za info
Hm.. Nechci to na růst.Zrzek píše:Na kvetení a plod se mi zdá málo fosforu a moc dusíku. Ovšem jestli to chceš ještě na růst, tak je to v poho.Kendy píše:Zajímavý. To je docela jinak, než je v tom odkazu. ale 1:3 je už vcelku dobrý.
Asi si to půjdu taky koupit. Líbí se mi to množství draslíku.
Díky za info
Jsem začátečník. Uvažoval jsem takto.
Hnojil jsem hoštickým tekutým na rajčata a papriky s guánem. Má složení 7% N + 4% P2O5 + 6% K2O
Teď jsem přešel na hoštické tekuté slepičince. složení 5-10-5
a říkal jsem si, že bych někdy koncem srpna/začátkem září přešel na nějaké hnojivo s vysokým podílem draslíku.
Uvažuju správně, nebo bys mi doporučil jiný postup?
- Zrzek
- Stálý člen
- Reputace: 826
Viší podíl draslíku ano, ale u tohodle je moc dusíku a to není na plod žádoucí. Já používám Kristalon Plod a Květ, ten má víc K než slepičince a málo dusíku. Ale co se týče střídání hnojiv během roku, tak v tom ti neporadím, já mám striktně jen dvě: Na Růst a potom na Plod a Květ a tím už hnojím až do konce.
Kristalon plod a kvet od ktereho vyrobce?
Zrovna tento: http://www.podstata-sro.cz/eshop/zahrad ... _1934.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Ma dusiku az moc. 15-5-30
To uz je asi lepsi Zdrave rajce a paprika 7,5-12-36
Nicmene ja ted zkousim bio tak uvidime
Bio-Bloom 2-6-3,5
Zrovna tento: http://www.podstata-sro.cz/eshop/zahrad ... _1934.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Ma dusiku az moc. 15-5-30
To uz je asi lepsi Zdrave rajce a paprika 7,5-12-36
Nicmene ja ted zkousim bio tak uvidime
Bio-Bloom 2-6-3,5
Už jsem to sem dával, ale problémy neustávají. Mám to na více rostlinách, může to být přehnojení? Škůdci nevím, pěstuji na balkoně, slimák se tam nedostane
Substrát pro papriky a rajčata je sám o sobě předhnojený a když tam ještě naleju kristalon, možná je to moc. Listy takhle narostou, nevydrolují se. Zatím se jedná o nějakou annuunku, birdy. Na chineskách to nemám.

- Jacopo.F.
- Stálý člen
- Reputace: 697
Taky jsem jej zakoupil.MartinS píše: Nicmene ja ted zkousim bio tak uvidime
Bio-Bloom 2-6-3,5
K těm listům výše - taky je tak některé mám. Ale neřeším to. Zdravých listů mají ještě dost. Jak psal tuším Pedro a jak se stalo zdejším pořekadlem: "Pěstuju papriky, nestavím jaderný reaktor."
No já vím, ale rád bych věděl čím to je, zkusím vynechat hnojení (přihnojoval jsem dle návodu kristalonem na plod a květ a hošticemi ty, co ještě nekvetou).