Problémy s listy chilli paprik
Re: Problémy s listy chilli paprik
Tyhle fleky jsem jeste nikdy nevidel. Z fotky z dalky nedostatek zeleza a dalsich mikroprvku, ale zblizka je to takove divne. To chce nekoho s vetsimi zkusenostmi.
Jo.. Ale vzhledem k tomu, že podle těch fotek se to šíří z okraje do středu listu, bych si tipnul na nedostatek nějakého stopového prvku. Asi Fe, ale možná něčeho jiného. Když tam dá wuxal, tak tím dodá celou škálu stopových prvků a má slušnou šanci, že to trefí.MartinS píše:Tyhle fleky jsem jeste nikdy nevidel. Z fotky z dalky nedostatek zeleza a dalsich mikroprvku, ale zblizka je to takove divne. To chce nekoho s vetsimi zkusenostmi.
Vzhledem k tomu, že to dá na list postřikem, tak tím obejde problém kořenů, které jsou zahlceny jedním prvkem a kvůli němu nemohou přijímat jiný.
Zkazit tím IMHO nic nemůže a pravděpodobně se stav zlepší.
Tak jsem to postříkat Tim Wuxal Calcium tak jak pište se to snad trefi diky tomu spektru prvku i do toho který chybi a je příčinou toho nezdravého zbarvení. Díky za rady. Snad to pomůže.
Ahoj,
mam problém s listma. vždy od konečků začínají vysychat, někdy jde koneček úplně odrolit, přičemž zbytek listu vypadá v pořádku. nebo se jak kdyby uplně odvodní a odpadavaj. kdyby to bylo jen u pár listů tak bych to asi neřešil ale děje se to rapidně že mě teměr opadala cela květina. ale zároveň raší nové výhonky, kytku mam 3tím rokem, je zastřihnutá, ve vegetačním klidu téměř nehnojená. stabilně zalévaná....
díky za nějaké rady, papriky pěstuji dlouho ale toto sem ještě neviděl.

mam problém s listma. vždy od konečků začínají vysychat, někdy jde koneček úplně odrolit, přičemž zbytek listu vypadá v pořádku. nebo se jak kdyby uplně odvodní a odpadavaj. kdyby to bylo jen u pár listů tak bych to asi neřešil ale děje se to rapidně že mě teměr opadala cela květina. ale zároveň raší nové výhonky, kytku mam 3tím rokem, je zastřihnutá, ve vegetačním klidu téměř nehnojená. stabilně zalévaná....
díky za nějaké rady, papriky pěstuji dlouho ale toto sem ještě neviděl.

- Vasjis
- Stálý člen
- Reputace: 490
- Obrázky: 0
Ahoj tohle se mi stávalo když jsem kytky rosil voda steče na kraj a tam vysychá a pomalu vezme i list
Jenže já je nerosím :/
Ahoj podle nekrozi listu a krouceni smerem dolu typuju parazita ale spise prehnojeni coz neznamena caste hnojeni ale staci 1 silna davka a je to takze doporucuji bud presadit do noveho a nebo prolit octovim roztokem 2 lzice na 2l vody a potom nezalevat dokud nevyschne
-
- Nový člen
- Reputace: 0
- Obrázky: 0
Tipnul bych to na nedostatek svetla..