Malé rostlinky

Ptejte se na dotazy ohledně rostlin a plodů
Habanero Adam
Nováček
Reputace: 0
Obrázky: 0

Malé rostlinky

Příspěvekod Habanero Adam » 30 kvě 2015 21:32

Ahoj pěstitelé!

Jsem v tom naprostej nováček a chci upozornit , že ačkoliv jsem četl moc a moc komentářů na fóru, sám jsem takovej pěstitel, co jim nedává žádné extra vymoženosti... krom:
a) okna na jihozápad
b) pravidelné zálivky (postřik postřikovačem a sem tam do misky dolů)
c) přesazení kolem 1. května do větších květináčů do hlíny pro rajčata a papriky z uniHobby
d) otáčení za sluncem, kdyz se krouutí k oknu
se jim nedostává vlastně vůbec žádné péče ...

Píšu kvůli dvěma věcem - první je, že na největší kytce - Habanero Yellow se mi začli oběvovat květy a od té doby přestala růst do výšky (je tomu asi tak 10 dní)
k dnešnímu dni jsem všechny odštípal...
Poroste kytka ještě do výšky? A když nebudu spěchat na plody... do jaké maximální výšky může takhle indoor vyrůst?

A druhá. mnohem zásadnější a divnější věc je velikost nejmenší kytky - Long Slim ...
kytky jsem dostal uz jako maličkaté rostlinky 9. dubna ( viz stav foto...v mé galerii...) a nevím tedy kdy vůbec vyklíčili , ani kdy byli zasazeny (jsou ze semínek a byli v JIFY (nebo jak se to jmenuje)) niceme ubehlo cca 50 dni (od prvního foceného stavu k druhému) a LONG SLIM má na výšku jen pár centimetrů... viz druhá a třetí fotku...
Vyroste? nebo je něco špatně?

Díky moc a moc všem:)

Obrázky:
23848
23842
23845
23841

-- 30 kvě 2015 21:33 --

Ještě jsem chtěl dodat, že na poslední fotce je to stav v 20. 4 a na osatních dnešní stav - tedy 30.5... rust long slim tedy cca 50 dní : 5 - 7 cm

MartinS
Stálý člen
Reputace: 4534

Re: Malé rostlinky

Příspěvekod MartinS » 30 kvě 2015 21:43

Jeste nez zacnes dalsi veci resit tak je spatne zalivka. Nevim kde se pise postrik na listy nebo zalivka do misky. U chilli je to presne opacne. Na listy strikas maximalne proti skudcum nebo hnojivo, rozhodne ne zalivku. Zalevat na substrat, nikoliv do misky. Chilli obecne krome treba rocota nesnasi postrik na listy kvuli vzniku plisnim.

Habanero Adam
Nováček
Reputace: 0

Příspěvekod Habanero Adam » 30 kvě 2015 21:52

MartinS píše:Jeste nez zacnes dalsi veci resit tak je spatne zalivka. Nevim kde se pise postrik na listy nebo zalivka do misky. U chilli je to presne opacne. Na listy strikas maximalne proti skudcum nebo hnojivo, rozhodne ne zalivku. Zalevat na substrat, nikoliv do misky. Chilli obecne krome treba rocota nesnasi postrik na listy kvuli vzniku plisnim.
Aha... Děkuju moc :)
Nezdálo se, že by jim to nějak vadilo a někde jsem četl, že když leješ do misky, že to podporuje růst kořenového systému, takže jsem jim dopřával :))

MartinS
Stálý člen
Reputace: 4534

Příspěvekod MartinS » 30 kvě 2015 23:32

Kvety ostrihej, at se rostlinka nevysiluje. Jeste je moc mala. Az bude kolem 30-40cm tak uz je klidne nech.
Tohle je jeste relativne prcek. Diky tomu ze byla vysazena pozde. Vypada to celkove ze byly rostlinky kliceny az nekdy v breznu. Takze jsou opozdene. Do Listopadu ale casu dost. Neco se urcite urodi. Finalni kvetinace/kyble zkus mit alespon 5l abys nejakou urodu mel. Pripadne pokud toho letos tolik nebude, urcite si nech rostlinky doma a zkus je udrzet pres zimu a uvidis pristi rok. Budes diky tomu hodne napred a budes mit chilli kere.

Zpět na „Otázky týkající se rostlin a plodů“