Jsem v tom naprostej nováček a chci upozornit , že ačkoliv jsem četl moc a moc komentářů na fóru, sám jsem takovej pěstitel, co jim nedává žádné extra vymoženosti... krom:
a) okna na jihozápad
b) pravidelné zálivky (postřik postřikovačem a sem tam do misky dolů)
c) přesazení kolem 1. května do větších květináčů do hlíny pro rajčata a papriky z uniHobby
d) otáčení za sluncem, kdyz se krouutí k oknu
se jim nedostává vlastně vůbec žádné péče ...
Píšu kvůli dvěma věcem - první je, že na největší kytce - Habanero Yellow se mi začli oběvovat květy a od té doby přestala růst do výšky (je tomu asi tak 10 dní)
k dnešnímu dni jsem všechny odštípal...
Poroste kytka ještě do výšky? A když nebudu spěchat na plody... do jaké maximální výšky může takhle indoor vyrůst?
A druhá. mnohem zásadnější a divnější věc je velikost nejmenší kytky - Long Slim ...
kytky jsem dostal uz jako maličkaté rostlinky 9. dubna ( viz stav foto...v mé galerii...) a nevím tedy kdy vůbec vyklíčili , ani kdy byli zasazeny (jsou ze semínek a byli v JIFY (nebo jak se to jmenuje)) niceme ubehlo cca 50 dni (od prvního foceného stavu k druhému) a LONG SLIM má na výšku jen pár centimetrů... viz druhá a třetí fotku...
Vyroste? nebo je něco špatně?
Díky moc a moc všem:)
Obrázky:
-- 30 kvě 2015 21:33 --
Ještě jsem chtěl dodat, že na poslední fotce je to stav v 20. 4 a na osatních dnešní stav - tedy 30.5... rust long slim tedy cca 50 dní : 5 - 7 cm