Květináč - velikost
Květináč - velikost
Ahoj jak velký doporučujete finální květináč pro rostliny pěstované za oknem? Díky.
- gandalf
- Stálý člen
- Reputace: 2594
- Obrázky: 0
- Kontaktovat uživatele:
Re: Květináč - velikost
Záleží na druhu chilli.
-
- Nový člen
- Reputace: 0
- Kontaktovat uživatele:
ja mam treba habanero a jalapeno v 15L kvetinacich a to jim bohate staci 

RanNDaal píše:ja mam treba habanero a jalapeno v 15L kvetinacich a to jim bohate staci
Len tak pre predstavu, aký je to rozmer cca pre kvetináč - napr. kruhový - priemer/výška?
8-methyl-N-vanillyl-6-nonenamide / Liečivý efekt kapsaicínu se môže prejaviť pri dávkach 400mg - 3xtýždenne. To je množstvo odpovedajúce asi 3-8 papričkám habanera.
-
- Nový člen
- Reputace: 0
- Kontaktovat uživatele:
Takovy vetsi kybl 

Mám Border, Black Pearl, African Devil, Purple Princ, Twilight, Pequin. Odrůdy určené pro pěstování za oknem. Nejde mi o co největší úrodu. Spíš je potřebuju ukočírovat v nějaké rozumné velikosti abych je opravdu mohl mít za oknem čili 15l kýbl je asi moc
napadl mě třeba i truhlík a v něm mít víc rostlin vedle sebe...

-
- Stálý člen
- Reputace: 1
- Kontaktovat uživatele:
No já mám, 3-3,5litrové a určitě nejsou dost velké. Takže bych řekl, že optimální bude kolem 7mi litrů pro tyhle odrudy 

Já dal tendle rok afrikány do cca 9 L kybliků a myslím, že bohatě stačí, black pearl pro zichr do cca 14 L.
Dle vlastní zkušenosti ale mohu říct, že minulej rok jsem měl afrikany v cca 3-4 L květníkách, dařilo se jim dobře a plodily jak divý (cca 30-40cm). Dle mého uvedené kytky (Annuum, Frutescens, obecně cca 50-60cm) snesou i menší prostor. Není to samo optimální, nicméně je tím akorát omezíš v růstu, o což jsem pochopil Ti jde, ale problém by nějak zásadní mít neměly nebo aspoň v mém případě to tak nebylo. Pod 3-4 L bych ale asi nešel.
Dle vlastní zkušenosti ale mohu říct, že minulej rok jsem měl afrikany v cca 3-4 L květníkách, dařilo se jim dobře a plodily jak divý (cca 30-40cm). Dle mého uvedené kytky (Annuum, Frutescens, obecně cca 50-60cm) snesou i menší prostor. Není to samo optimální, nicméně je tím akorát omezíš v růstu, o což jsem pochopil Ti jde, ale problém by nějak zásadní mít neměly nebo aspoň v mém případě to tak nebylo. Pod 3-4 L bych ale asi nešel.