Ahoj, jak plyne z názvu co pěstuji... Mám problém s klíčením... Ve čtvrtek minulý týden jsem sázel, v pařníčku nad středně silnou dekou a nad topením se teplota drží mezi 25-28°C a začínám se bát že to ani nevyklíčí... Papriky pěstuji v Jiffech a někdy je nejspíš mám vlhčí než by tak mělo být, jaký dopad kromě plísně může vlhkost mít?
* dodatek semínka jsou téměř na povrchu 0.3mm v jiffu a jsou vidět.
Habanero Red a klíčení
-
- Nový člen
- Reputace: 0
- Obrázky: 0
Habanero Red a klíčení
Naposledy upravil 1 dne BlackBenderCZ; celkem upraveno 24x.
- rytir91
- Stálý člen
- Reputace: 3
Re: Habanero Red a klíčení
Ještě počkej mě habanera lezli až po 14 dnech klíčení.
-
- Nový člen
- Reputace: 0
a co teplota? nevadí že kolísá?
-
- Stálý člen
- Reputace: 1
- Kontaktovat uživatele:
Kolísat víceméně může, v přírodě kolísá vždy
Ale pod 18-19°C bych nešel. Tam to je už trvá dýl a u některých třeba vůbec, záleží na osivu.

- rytir91
- Stálý člen
- Reputace: 3
Já mám teplotu pro i 15°C a holky lezli, minulej rok se mi to pohybovalo od 20-30°C a také bez potíží.
uplnej souhlas ja mám asi 15 odrud ruznych velikostí a všechny jsou venku už po tydnu a a 90% semen mám svojich z předchozích sezon a teplota byla kolem 15-20 °C klíčivost 100% takže pokud člověk není uplnej ajeťak tak tu prostě jde samorytir91 píše:Já mám teplotu pro i 15°C a holky lezli, minulej rok se mi to pohybovalo od 20-30°C a také bez potíží.

- OMO
- Stálý člen
- Reputace: 3125
- Kontaktovat uživatele:
Jj dej jim ještě týden a pak jednej. Měl jsem čerstvé semena tak to bylo venku cca za týden při pokojové teplotě. Kdyby byl problém kup si v Kaufu čerstvé plody nebo pisni a pošlu ti čerstvé semena 2013.
Life Is Too Short for Mild Hot Sauce
Jj, určitě bych ještě vyčkal , min. týden.
Mě některý haba klíčila minulej rok něco málo přes 2 týdny.
Nicméně teplota je pouze jeden z faktorů, které ovlivňují klíčení, což je třeba si uvědomit. Vše je taky někdy o štěstí, jaká semena se ti dostanou do ruky, atd.
Doporučuju si udělat test klíčivosti vlastních semen po sezoně. Člověk by se až divil, jak to taky může být v případě semen jednoho plodu (faktorů je fakt řada). Testovat se dá ledacos, jedna kytka, semana více plodů různé zralosti, dá se různě hrát až do aleluja, atd.
Mě některý haba klíčila minulej rok něco málo přes 2 týdny.
Nicméně teplota je pouze jeden z faktorů, které ovlivňují klíčení, což je třeba si uvědomit. Vše je taky někdy o štěstí, jaká semena se ti dostanou do ruky, atd.
Doporučuju si udělat test klíčivosti vlastních semen po sezoně. Člověk by se až divil, jak to taky může být v případě semen jednoho plodu (faktorů je fakt řada). Testovat se dá ledacos, jedna kytka, semana více plodů různé zralosti, dá se různě hrát až do aleluja, atd.