Oldies Ústí n/L

Vaše koníčky, krom pěstování chilli :tiphat:
Oldies
Nováček
Reputace: 0
Obrázky: 0

Oldies Ústí n/L

Příspěvekod Oldies » 28 zář 2015 12:59

Zdravím všechny čiližrouty a pěstitele. Jsem tu zaregistrován už nějakou dobu, ale záměrně píšu něco až teď, protože až letos se mi povedlo jakž takž něco vypěstovat. Zároveň bych rád poprosil o radu a zároveň (častý to jev a chápu, že leckomu už možná leze na nervy :) s identifikací toho, co mi to vlastně vyrostlo :)

Co se týče té rady. Takřka vůbec se mi nedaří něco vypěstovat v paneláku za oknem. Výsev dělám do substrátu "Výsev a klíčení", přesazuji do klasického zahradnického substrátu. Na první fotce jsou kytky, které jsem si nechal doma za oknem. Vyjely strašně nahoru, ale skoro vše bez plodů. Přiznám se, že první přesazení, jsem provedl dost pozdě. Ne když se objevily druhé lístky, ale když už měly rostlinky cca 6-7 cm...

Další fotky (s plodama) jsou kytky, které jsem převezl k rodičům na balkon na barák..skleník ani foliák bohužel nemáme...
zde bych chtěl požádat o pomoc s identifikací :)
u první fotky ..plody asi 2-3 cm, tmavě zelené listy..plody zprvu tmavě/lahvově zelené, po té červené..hustě oseté, plodů cca 50 i víc
zde se domnívám zda nejde o piri-piri

druhá fotka, světlejší zelená, plody podélné, zahnuté, něco jako hubené beranní rohy, 6-7m dlouhé..je jich míň cca 10-15 na kytce
moje doměnka, že jde o cayenne

na další fotce, plody cca 5-6 cma, všechny rostou kolmo na horu..plody na kytce +30

na poslední.(2 fotky).bachraté, světle nebo tmavě zelené plody (před dozráním)..po dozrání oranžové, nebo červené..před dozráním vůbec nepálí...po dozrání bych pálivost přirovnal k habaněru :)
ale třeba jsem hodně mimo :)
děkuju za jakýkoli koment

Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Naposledy upravil 4 dne Oldies; celkem upraveno 28x.

lobo
Stálý člen
Reputace: 2160

Re: Oldies Ústí n/L

Příspěvekod lobo » 28 zář 2015 13:06

Zdravím tě, je škoda že jsi nepsal v průběhu sezony, jistě by jsi na tom byl ted lépe. Jsou tu zkušení pěstitelé a pořád se tu živě porbírají veškeré ztrasti a úsklaí ale i slasti a úspěchy spojené s pěstováním.

Jinak vidím pouze jednu fotku ty ostatní se nezobrazují, zkus to zeditovat tak aby to bylo vidět. Na první fotce ale vidím že některé rostliny jsou zasazené v moc malých květináčcích.

Jinak výsevní substrtát si použil dobrý a ten zahradnický taky nemusí být špatný. Důležité je čím rostliny potom živíš. Nepsal si nic o hnojení, takže se domnívám že žádné neproběhlo, nebo ANO ? V podstatě bez dobrého hnojiva nemůžeš čekat úrodu. Některé odrůdy jsou sice nenáročné a vystačí si v podstatě jen s vodou ale to je spíše vyjjímka a i tak výnosy jsou dost malé.

BlueShark
Stálý člen
Reputace: 252

Příspěvekod BlueShark » 28 zář 2015 20:25

Zdravím sousede z Ústí.
Lobo asi pravdu má, musel bych vědět kde bydlíš, kam máš okna, čím to krmíš a hlavně kde jsi to pořídil :-)
Kdyžtak napiš klidně osobku :-)
Jsem sice z Neštěmic,ale taky Ústí :-)
Rostou mi tu nad očekávání...

Erben61
Stálý člen
Reputace: 5228

Příspěvekod Erben61 » 30 zář 2015 17:33

Ahoj, mě se to zobrazuje. Ta první fotka za oknem tak to je dost typický obrázek mám to taky tak -dost světla za oknem vyžene rostlinky do výšky ale jsou trochu vytáhlé , mě se tedy plody vždy dostaví i když třeba pozdějí a nejsou to zrovna rekordní kousky. K druhému obráku....jako by to z oka vypadlo mým rostlinám Border. Koupil jsem semena před 3 lety zde a spolehlivě mi každý rok vyrostou i když už seju z vlastních semen. A na dalším ty ,,kozí rohy´´ rostoucí nahoru..to je mi taky povědomé, domnívám se že je to Může Fireflame ze stejného balíčku jako ten Border ovšem s tím že se to s ním zkřížilo.Když tak se podívej do mé galerie mám tam obrázky podivných dvojčat. Jinak ať se daří kolego :-) starochu :tiphat: !!PS. foto vlastně můžu přiložit2729227119

-- 30 zář 2015 18:04 --

A tady se koukni na moje Bordery...když to porovnám...27351 tvar plodu,rostliny....no posuď sám. :firychil: čau a ať se daří na všech frontách
Erben 61 - 2016
Erben 2017 Open
Erbovo pokročilé chillenství 2018
,, Když Tě nikdo nepochválí musíš si poklepat na rameno sám.´´

Zpět na „Představte se v chilli fóru“