Martin Chilli novacek :-)

Vaše koníčky, krom pěstování chilli :tiphat:
MartinS
Stálý člen
Reputace: 4497
Obrázky: 0

Martin Chilli novacek :-)

Příspěvekod MartinS » 15 čer 2014 20:31

Ahoj vsem.
Jmenuji se Martin, je mi 33 let, mam zenu, rocni dcerku a tento rok poprve pestuji na balkone nekolik druhu chilli paprik.

Jak jsem se k tomu dostal?

Jeste pred rokem jsem vedel ze nejake chilli existuje a do neceho se pridava :-)

Behem druhe pulky roku 2013 kolega z prace postupne nosil svoji urodu a uplne u me vypestoval zavislost na paprickach.
Z nekterych jsem si nechal seminka a peclive poznacil odrudu kterou mi rekl ze papricka je.

Dale jsem zacal objednaval omacky a koreni ze seminka-chilli.cz a vice se o chilli zajimat i jejich druhy.
Objednal jsem si dve odrudy Pequin a Filius Blue a zbytek pouzil seminka od kolegy.
Z 30ti jiffy tablet se chytlo asi 26 kvetinek :-)

Daval jsem to Jiffy v pulce unora a pak do parniku na rajcata z OBI za 400Kc jsem dal ven vetsinu kytek, zbytek jeste zustal doma za oknem.

Kompletni presun ven jsem udelal druhy tyden v Kvetnu. Nejake rostliny jsem daroval v rodine a kamaradovi a zbylo mi asi 20 paprik.

Hodim sem fotky jak jsem se s tim napoprve popral.

Dr.Pedr
Stálý člen
Reputace: 159

Re: Martin Chilli novacek :-)

Příspěvekod Dr.Pedr » 15 čer 2014 21:26

Zdar a sílu !!!! :wave: :tiphat:

MartinS
Stálý člen

Příspěvekod MartinS » 15 čer 2014 21:51

Ahoj. Nahazel jsem vse do alba, 4 fotky jsou tam 2x protoze mi to zahlasilo chybu a myslel jsem ze se to neodeslalo.

Nejvetsi sranda je ze jsem mel mit jen 6 druhu
Habanero Yellow 2x, Koral 2x, Chinese Multicolor 3x, Pequin 1x, Filius Blue 1x a pak zbytek vsechno Cerne Perly.

Jenze se podivejte na prilozene fotky, roste mi tam paprika dlouha, ze seminka cerne perly(udajne)
Byly to takove vetsi cervene koralky co nosil kolega do prace. Rikal ze to jsou Cerne Perly.
Z niceho takoveho tvaru jako mi roste, jsem seminka nebral. Vse jen male tmave cervene "koralky ve velikosti vetsiho hrasku.
Kazdopadne to bylo skoro kulate a zrejme nechtenym krizenim s Pequinem se stalo tohle. Jinak si to nedokazi vysvetlit.

Papriky jsem pred tydnem postrikal vyluhem z tabaku a 1x tydne hnojim Chilli Focusem.
Kvety jsem strihal az do kvetna a tak nejak upravoval keriky jak mi prislo vhodne.
Jedinne kde jsem sundal jen prvni kvety byl Filius Blue, protoze chci malej hezkej kerik.
U ostatnich rostlinek jsem ostrihal cca prvni 3 varky kvetu.

Nekde jsem ustrihnul stonek veprostred a koukal jak se kosati, nekde jsem zase experimentoval jinak.
Moje prvni sezona, tak zkousim vsechno mozne.

-- 16 čer 2014 09:49 --

Uplne jsem zapomnel se dopredstavit jak jsem se rozjel s tou prvni zkusenosti s pestovanim.
Bydlim v Praze a delam v oboru IT - technickou podporu atd.
Celkem rad fotim i kdyz fotografie v galerii o tom nevypovidaji :-) Taky kondicne posiluji a kdyz to dovoli cas tak si zahraji neco na PC nebo tabletu. Diablo3-ROS, Clash od Clans, Real Racing 3 a podobne.
Nemuzu se dockat GTA5 na PC, ktere vyjde na podzim.

Filichilli
Stálý člen
Reputace: 1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Filichilli » 16 čer 2014 13:20

Zdravím chlape a vítej ! Všechno zkoušej, zkušenosti jsou k nezaplacení, i když bude tuna říkat, že to tak není správně, kolikrát nemají pravdu :) Takže jen do toho .. Mimochodem s poslední větou naprosto souhlasím :D Ještě by to teda chtělo vylepšit pc u mě :)

MartinS
Stálý člen

Příspěvekod MartinS » 16 čer 2014 14:30

Dekuji za vrele privitani. Ja se budu snazit co nejmene se ptat na blbosti, dost toho vi strycek Google.

proki73
Moderátor
Reputace: 36

Příspěvekod proki73 » 18 čer 2014 21:19

MartinS píše:Dekuji za vrele privitani. Ja se budu snazit co nejmene se ptat na blbosti, dost toho vi strycek Google.
moc stríčkovy nevěř raději se ptej tady :wave:

regulus
Stálý člen
Reputace: 264

Příspěvekod regulus » 22 čer 2014 20:21

Pokud budeš potřebovat radu, rádi ti pomůžeme :wave:

Zpět na „Představte se v chilli fóru“