1 ks chilli papričky (TMS, HABANERO, JOLOKIA) nepřehánět !! skutečně stačí jedna chilli paprička chce to cítit i chuť a ne jenom pal..
2 velké cibule
6 str.česneku
250 g třtinového cukru
4 pol.lžíce sluneč.oleje
4 pol.lžíce čerstv.citronové štávy
2 pol.lžíce Bzeneckého octa (kvasný 8 %)
1/2 lžičky mleté skořice
1/4 lžičky muškátového oříšku mletého
1 pol.lžíci soli
1 lžičku bílého pepře mletého
.......................................................................................
Broskve spaříme oloupeme,vypeckujeme a nakrájíme na malé kousky,přidáme na jemno nakráj.cibulku,prolisovaný česnek, citr.štávu ,cukr,sůl a olej ...dusíme na mírném ohni cca 20 min.Následně přidáme ocet a koření a dusíme do konzistece kečupu...na konec přidáme chilli papričku tyčk.mixerem vše rozmixujem a plníme do malých skleniček.Steril. na 80 C
po dobu 20 minut.Jednoduchá a přesto velmi chutná omáčka vhodná ke gril.masům ...klobáskám ..jako směs na topinky atd..dobrou chuť !!!!
 Z tohoto množství jsem vyrobil  dvě skleničky omáčky (1 sklenička o obsahu 0,3 litru).
   Z tohoto množství jsem vyrobil  dvě skleničky omáčky (1 sklenička o obsahu 0,3 litru).PS: Uvařeno..je to faakt mňamka !!!!!



 
		



 
   jinak doporučuji !!!
 jinak doporučuji !!!  

 Jen ten bílí pepř mi tam moc nesedí co se týče aroma. Příště ho vynechám.
 Jen ten bílí pepř mi tam moc nesedí co se týče aroma. Příště ho vynechám.


 /
 /