Karlos - balkon 2016
-
- Stálý člen
- Reputace: 208
- Obrázky: 0
Re: Karlos - balkon 2016
ok. jen je zajímavé že u bulharské mrkve už mám cca 15 papriček na 4 kytkách... ale tak nechám to být...
Jak píše Vasjis. Nejde o nic neobvyklého. je teprve začátek června. Je potřeba, aby kytka zesílila, vyrostla a nabrala zelenou hmotu. Potřebuje být velká a silná, aby udržela ten mrak plodů, na které později nasadí.KarlosK píše:tak z ring of fire odpadávají květy. vždy skoro dokvetou pak stonek zesvětlá a upadne. drží se asi čtyři plody zbytek jde průběžně dolů. co může být problémem? kytka se snaží ještě zesílit a instinktivně květy shazuje? mám zbytek květů dát sám dolů? kytky jsou necelý měsíc v novém předhnojeném substrátu a jediný co liju je voda a humát... :/
Buď rád, že ta tvoje má rozum a drží jenom tolik plodů aby mohla pořád ještě růst.
Jenom neboj. Ona o prázdninách nasadí hromadu dalších květů a když bude rozumné počasí, tak je i udrží

Naposledy upravil 1 dne Kendy; celkem upraveno 1x.
Důvod: Překep
Důvod: Překep
-
- Stálý člen
Mam ten samy problem, sice se me na ROF udelaly 2 papricky, a dorostly, pak ale kytka prestala davat nove papricky a uz dobre 3 tydny stagnuje, shazuje kvety ve velkem. Myslim ze jsem to prehnal se zalivkou, do toho prisly smutnice, vic jak 5 dni nezalevam a uvnitr kvetinace je porad vlhko. Kytka prestala shazovat kvety, takze jeste zlikvidovat ty smutnice a muzu zase zacit opatrne zalevat. A ostatni kytky vypadaji ze zacinaji davat papricky po delsi stagnaci, takze ted budu zalevat o dost min.KarlosK píše:tak z ring of fire odpadávají květy. vždy skoro dokvetou pak stonek zesvětlá a upadne. drží se asi čtyři plody zbytek jde průběžně dolů. co může být problémem? kytka se snaží ještě zesílit a instinktivně květy shazuje? mám zbytek květů dát sám dolů? kytky jsou necelý měsíc v novém předhnojeném substrátu a jediný co liju je voda a humát... :/
Smutnice jsou spíše estetický problém. Tak velkým kytkám neublíží a na nasazení plodů vliv IMHO nemá. Zkus zasypat květináče jemným pískem. Pokud možno nahoru trošku kamínků, aby ti písek nevyplavovala zálivka.
Chápu to správně, že kytky ven nepůjdou a budou pořád za oknem? Když je dáš ven, tak smutnice nijak řešit nemusíš.
A ano. Přílišná vlhkost na nasazení plodů mohla mít vliv.
Chápu to správně, že kytky ven nepůjdou a budou pořád za oknem? Když je dáš ven, tak smutnice nijak řešit nemusíš.
- Tea Racer
- Stálý člen
- Reputace: 9617
- Kontaktovat uživatele:
Na smutnice platí zalévat odspodu.
Já navíc používam masožravky, stačí jeden kvetnik do mistnosti. Dobe je lepidlo na hmyz chemstop, natres tím treba brčko a zapichnes do rostliny a za den se ti nachyta 90 % potvor a vyhodís. Mám tu jedno obalené, je to na balkone, tak mohu poslat treba foto jak to vypadá když je "lízátko" plné smutnic.
Já navíc používam masožravky, stačí jeden kvetnik do mistnosti. Dobe je lepidlo na hmyz chemstop, natres tím treba brčko a zapichnes do rostliny a za den se ti nachyta 90 % potvor a vyhodís. Mám tu jedno obalené, je to na balkone, tak mohu poslat treba foto jak to vypadá když je "lízátko" plné smutnic.

-
- Stálý člen
fakt je to zálivkou. ROF má slabší stonky oproti bulharské mrkvi která je silnější a potřebuje více vody... zalívám ROF jen jednou týdně v dnešních podmínkách... až začne ten mazec s vyššími teplotami tak se to uzpůsobí... od doby změny intervalu zálivky květy nepadají
Venku tyhle mit neplanuju, jsme skoro 500m n.m. takze by se jim melo darit lepe vevnitr. Ven jsem dal Rocoto, rajcata a taky na jizni balkon Jalapena, Hungarian Wax, papriku a rajce, taky maji smutnice, ale tam to resit nebudu.Kendy píše:Smutnice jsou spíše estetický problém. Tak velkým kytkám neublíží a na nasazení plodů vliv IMHO nemá. Zkus zasypat květináče jemným pískem. Pokud možno nahoru trošku kamínků, aby ti písek nevyplavovala zálivka.
Objednal jsem Hlistice na 5 kvetiacu vevnitr, pokud to nepomuze tak mam v zaloze pisek, jenom nevim jestli staci ten pro deti?
Super diky, chtel jsem se zeptat jetli delam dobre kdyz zalevam odspodu. Vrsek je sice suchy ale tak 1cm, zbytek je porad vlhky i po tydnu nezalevani. Listy uz se ale nahore zacinaji krcit, takze zitra zase trosku zaleju.Tea Racer píše:Na smutnice platí zalévat odspodu.
A to brcko zapichnu kam do rostliny, myslis do pudy? Zitra jedu do zahradnictvi tak muzu koupit ten chemstop jestli ho budou mit.