Karlos - balkon 2016

Co jsme vypěstovali v roce 2016
KarlosK
Stálý člen
Reputace: 208
Obrázky: 0

Re: Karlos - balkon 2016

Příspěvekod KarlosK » 01 čer 2016 17:14

ok. jen je zajímavé že u bulharské mrkve už mám cca 15 papriček na 4 kytkách... ale tak nechám to být...

Kendy
Moderátor
Reputace: 759

Příspěvekod Kendy » 01 čer 2016 20:32

KarlosK píše:tak z ring of fire odpadávají květy. vždy skoro dokvetou pak stonek zesvětlá a upadne. drží se asi čtyři plody zbytek jde průběžně dolů. co může být problémem? kytka se snaží ještě zesílit a instinktivně květy shazuje? mám zbytek květů dát sám dolů? kytky jsou necelý měsíc v novém předhnojeném substrátu a jediný co liju je voda a humát... :/
Jak píše Vasjis. Nejde o nic neobvyklého. je teprve začátek června. Je potřeba, aby kytka zesílila, vyrostla a nabrala zelenou hmotu. Potřebuje být velká a silná, aby udržela ten mrak plodů, na které později nasadí.

Buď rád, že ta tvoje má rozum a drží jenom tolik plodů aby mohla pořád ještě růst.

Jenom neboj. Ona o prázdninách nasadí hromadu dalších květů a když bude rozumné počasí, tak je i udrží :-)
Naposledy upravil 1 dne Kendy; celkem upraveno 1x.
Důvod: Překep

KarlosK
Stálý člen

Příspěvekod KarlosK » 13 čer 2016 21:02

Ahoj,

tak po delší odmlce menší report. nedával jsem sem fotky z důvodu fakt blbého foťáku.

celkově už mám na balkóně pěkný prales. ROF už nepouští květy a začíná plodit. bulharská mrkev už se činní :)

31327
31332

a jedno rajče které roste snad ve 5l nádobě pouze. už je hnojené a plodí

31333

viktor
Stálý člen
Reputace: 22

Příspěvekod viktor » 15 čer 2016 08:59

KarlosK píše:tak z ring of fire odpadávají květy. vždy skoro dokvetou pak stonek zesvětlá a upadne. drží se asi čtyři plody zbytek jde průběžně dolů. co může být problémem? kytka se snaží ještě zesílit a instinktivně květy shazuje? mám zbytek květů dát sám dolů? kytky jsou necelý měsíc v novém předhnojeném substrátu a jediný co liju je voda a humát... :/
Mam ten samy problem, sice se me na ROF udelaly 2 papricky, a dorostly, pak ale kytka prestala davat nove papricky a uz dobre 3 tydny stagnuje, shazuje kvety ve velkem. Myslim ze jsem to prehnal se zalivkou, do toho prisly smutnice, vic jak 5 dni nezalevam a uvnitr kvetinace je porad vlhko. Kytka prestala shazovat kvety, takze jeste zlikvidovat ty smutnice a muzu zase zacit opatrne zalevat. A ostatni kytky vypadaji ze zacinaji davat papricky po delsi stagnaci, takze ted budu zalevat o dost min.
31033

Kendy
Moderátor
Reputace: 759

Příspěvekod Kendy » 15 čer 2016 09:40

Smutnice jsou spíše estetický problém. Tak velkým kytkám neublíží a na nasazení plodů vliv IMHO nemá. Zkus zasypat květináče jemným pískem. Pokud možno nahoru trošku kamínků, aby ti písek nevyplavovala zálivka.

Chápu to správně, že kytky ven nepůjdou a budou pořád za oknem? Když je dáš ven, tak smutnice nijak řešit nemusíš.

A ano. Přílišná vlhkost na nasazení plodů mohla mít vliv.

Tea Racer
Stálý člen
Reputace: 9617
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Tea Racer » 15 čer 2016 14:10

Na smutnice platí zalévat odspodu.
Já navíc používam masožravky, stačí jeden kvetnik do mistnosti. Dobe je lepidlo na hmyz chemstop, natres tím treba brčko a zapichnes do rostliny a za den se ti nachyta 90 % potvor a vyhodís. Mám tu jedno obalené, je to na balkone, tak mohu poslat treba foto jak to vypadá když je "lízátko" plné smutnic. :D

KarlosK
Stálý člen

Příspěvekod KarlosK » 15 čer 2016 22:13

fakt je to zálivkou. ROF má slabší stonky oproti bulharské mrkvi která je silnější a potřebuje více vody... zalívám ROF jen jednou týdně v dnešních podmínkách... až začne ten mazec s vyššími teplotami tak se to uzpůsobí... od doby změny intervalu zálivky květy nepadají

viktor
Stálý člen
Reputace: 22

Příspěvekod viktor » 15 čer 2016 22:48

Kendy píše:Smutnice jsou spíše estetický problém. Tak velkým kytkám neublíží a na nasazení plodů vliv IMHO nemá. Zkus zasypat květináče jemným pískem. Pokud možno nahoru trošku kamínků, aby ti písek nevyplavovala zálivka.

Chápu to správně, že kytky ven nepůjdou a budou pořád za oknem? Když je dáš ven, tak smutnice nijak řešit nemusíš.

A ano. Přílišná vlhkost na nasazení plodů mohla mít vliv.
Venku tyhle mit neplanuju, jsme skoro 500m n.m. takze by se jim melo darit lepe vevnitr. Ven jsem dal Rocoto, rajcata a taky na jizni balkon Jalapena, Hungarian Wax, papriku a rajce, taky maji smutnice, ale tam to resit nebudu.

Objednal jsem Hlistice na 5 kvetiacu vevnitr, pokud to nepomuze tak mam v zaloze pisek, jenom nevim jestli staci ten pro deti?
Tea Racer píše:Na smutnice platí zalévat odspodu.
Já navíc používam masožravky, stačí jeden kvetnik do mistnosti. Dobe je lepidlo na hmyz chemstop, natres tím treba brčko a zapichnes do rostliny a za den se ti nachyta 90 % potvor a vyhodís. Mám tu jedno obalené, je to na balkone, tak mohu poslat treba foto jak to vypadá když je "lízátko" plné smutnic. :D
Super diky, chtel jsem se zeptat jetli delam dobre kdyz zalevam odspodu. Vrsek je sice suchy ale tak 1cm, zbytek je porad vlhky i po tydnu nezalevani. Listy uz se ale nahore zacinaji krcit, takze zitra zase trosku zaleju.

A to brcko zapichnu kam do rostliny, myslis do pudy? Zitra jedu do zahradnictvi tak muzu koupit ten chemstop jestli ho budou mit.

Zpět na „Co jsme vypěstovali v roce 2016“