LOBO balkon 2016
Re: LOBO balkon 2016
To je ono lobo, takhle na ně musíš! (myslel jsem, že ti to nedá a ještě něco zkusíš) A ještě uvidíš, jak ti to tam pak budou sousedi okukovat. 

Vezmeš 100 rostlin první generace a necháš je křížit mezi sebou.miky píše:Děkuji za vysvětlení, je to opravdu zajímavé. Můžu to chápat tedy tak že F2 pak opyluji také pylem z rostliny F2 a tak pořád dokola. Tím se mi sníží variabilita gen. informace a více méně se ustálí požadované vlastnosti.
Vezmeš z nich 100 semen.
Další rok vysadíš semena. Rostliny necháš vyrůst a zase je křížíš mezi sebou. Ty co nemají požadované vlastnosti vyhodíš. Z těch co mají požadované vlastnosti si necháš 100 semen.
Další rok je vysadíš a necháš křížit mezi sebou. Ty co nemají požadované vlastnosti vyhodíš. Z těch so jsou podle tvých představ si necháš 100 semen.
Každý rok se počet těch co vyhodíš snižuje, protože se hybrid stabilizuje. Potřebuješ ale poměrně dost let, než je hybrid opravdu stabilní. Myslím, že minimálně 8 generací, ale v tomhle s emoc nevyznám.
Kendy to co pises je čistá teorie k idealnimu způsobu slechteni novych druhu. Ve finále to takto dělá možná jen pár vyvolených na světě. Většina hybridu a nových odrůd vznika za skromnějších podmínek. Jinak už bych tu teorii breedingu u sebe ve vlaknu nechtěl rozebirat, je tu na to založeno special vlákno. Diky
K tem naganerum, kytku ze seminek od OMA zkousim prezimovat a zasadim ji do vetsiho. Plody v 5l kyblu byly malinke, ale pal perfektni- nekde mezi Jolokii a habanerem.
Tak po delší době dávám další UPDATE :
V průbehu klíčení jsem měl problém se substrátem který jsem koupil. Byl to sice výsevní a na množení ale byl to nějaký Baumarkt univerzál, říkal jsem si ale že bych ho mohl zkusit. už po otevření pytle se mi zdálo že to nebude to pravé ořechové, substrát nebyl moc sypký a spíš připomínal klasický zahradnický i když byl ale bez klacíků. Tak jsem to zasel a čekal.
Celkově jsem do toho zasel asi 25 semínek a po 14ti dnech vylezli celkem tři semínka, a jedno z nich mělo hhelmu lterá ale byla už plesnivá takže kaputo, do toho se mi tam začala rozpukávat plíseň i plošně a pár semínek dokonce zplesnivělo. Nelenil jsem a jel jsem si koupit Forestinu. Už po otevření jsem věděl že mám vyhráno, krásný sypký vzdušný substrát.
Semínka jsem předělal a dokonce jsem i přidal nové odrůdy. Naranja Picante, Bhut Jolokia Chocolate, Jigsaw, Bhut jolokia Orange, 7Pot Jonah.
Po dvou dnech od přesazení vylezli Bhut Jolokie Chocolate 3X, Po 4 dnech vylezli Naranja Picante 3X, Další dny následovala další Naganero F2 - 1X a dneska přes noc vylezli JPGS 2x ten klíčil ze všech nejdíl a to celkem 21dní, ale jsem si jistý že kdybych použil tu Forestinu už od začátku tak by to bylo mnohem dříve.
Včera jsem ještě přidal na klíčení odrůdu Bhut Orange Copenhagen.
Takže ted se mi pod světlem už tetelí tento seznam :
Bhut jolokia chocolate - 3x
Naranja Picante - 3x
Naganero F1 - 1x
Naganero F2 - 1x
JPGS - 2x - přibudou pod světlo dnes odpoledne.
Už ted toho mám více než bych mohl umsítit jelikož mám doma ještě dvě vzrostlé rostliny 7 Pot Brainstrain Yelow a TMS Yelow, takže balkon bude narvanej. Tudíž budu muset nějaký sazenice rozdat. A to ještě nevylezlo zdaleka všechno. A zabít vyklíčenou rostlinu to mi je prostě líto ale věřím že to v práci udám. rozpoutal jsem tady celkem chillimánii a mám takovejch 6 - 9 kolegů které to taky celkem pohltilo.
Finální seznam co si chci nechat je od každé odrůdy jednu rostlinu přičemž počítám i s odrůdou Bhut orange copenhagen. Dohromady to bude 8 rostlin. Přičemž na přímý konzum se hodí jenom Naranja Picante a zbytek je na omáčky, kterých zkonzumuju já a moji kolegové a rodina desítky litrů za rok takže osobně dávám přednost superpálivkám.
Fotky dodám bud večer nebo až zítra.
V průbehu klíčení jsem měl problém se substrátem který jsem koupil. Byl to sice výsevní a na množení ale byl to nějaký Baumarkt univerzál, říkal jsem si ale že bych ho mohl zkusit. už po otevření pytle se mi zdálo že to nebude to pravé ořechové, substrát nebyl moc sypký a spíš připomínal klasický zahradnický i když byl ale bez klacíků. Tak jsem to zasel a čekal.
Celkově jsem do toho zasel asi 25 semínek a po 14ti dnech vylezli celkem tři semínka, a jedno z nich mělo hhelmu lterá ale byla už plesnivá takže kaputo, do toho se mi tam začala rozpukávat plíseň i plošně a pár semínek dokonce zplesnivělo. Nelenil jsem a jel jsem si koupit Forestinu. Už po otevření jsem věděl že mám vyhráno, krásný sypký vzdušný substrát.
Semínka jsem předělal a dokonce jsem i přidal nové odrůdy. Naranja Picante, Bhut Jolokia Chocolate, Jigsaw, Bhut jolokia Orange, 7Pot Jonah.
Po dvou dnech od přesazení vylezli Bhut Jolokie Chocolate 3X, Po 4 dnech vylezli Naranja Picante 3X, Další dny následovala další Naganero F2 - 1X a dneska přes noc vylezli JPGS 2x ten klíčil ze všech nejdíl a to celkem 21dní, ale jsem si jistý že kdybych použil tu Forestinu už od začátku tak by to bylo mnohem dříve.
Včera jsem ještě přidal na klíčení odrůdu Bhut Orange Copenhagen.
Takže ted se mi pod světlem už tetelí tento seznam :
Bhut jolokia chocolate - 3x
Naranja Picante - 3x
Naganero F1 - 1x
Naganero F2 - 1x
JPGS - 2x - přibudou pod světlo dnes odpoledne.
Už ted toho mám více než bych mohl umsítit jelikož mám doma ještě dvě vzrostlé rostliny 7 Pot Brainstrain Yelow a TMS Yelow, takže balkon bude narvanej. Tudíž budu muset nějaký sazenice rozdat. A to ještě nevylezlo zdaleka všechno. A zabít vyklíčenou rostlinu to mi je prostě líto ale věřím že to v práci udám. rozpoutal jsem tady celkem chillimánii a mám takovejch 6 - 9 kolegů které to taky celkem pohltilo.
Finální seznam co si chci nechat je od každé odrůdy jednu rostlinu přičemž počítám i s odrůdou Bhut orange copenhagen. Dohromady to bude 8 rostlin. Přičemž na přímý konzum se hodí jenom Naranja Picante a zbytek je na omáčky, kterých zkonzumuju já a moji kolegové a rodina desítky litrů za rok takže osobně dávám přednost superpálivkám.
Fotky dodám bud večer nebo až zítra.