Martinuv balkon 2015 - druha sezona
- Berry161
- Stálý člen
- Reputace: 2
- Obrázky: 0
Re: Martinuv balkon 2015 - druha sezona
mohlo by to fungovat za předpokladu úschovy panelu pod folii na strop aby venku nedráždil ???? horší je že bych potřeboval aspoň 4
DD

Mam to nejak zkusit? Muzu zkusit pres textilku, a pres folii kterou mam ja na tech malych foliacich.
Mno ja si myslim ze 12tku vetrak by to mohlo utahnout. Nicmene ty mas moznost oken, to by ti melo v pohode stacit.
Kdyz udelas na tom svym skleniku okno i na druhe strane, tak by tam mel byt luft. Pak otevres obe a nahradi ti to dvacet ventilatoru na solarni pohon
Mno ja si myslim ze 12tku vetrak by to mohlo utahnout. Nicmene ty mas moznost oken, to by ti melo v pohode stacit.
Kdyz udelas na tom svym skleniku okno i na druhe strane, tak by tam mel byt luft. Pak otevres obe a nahradi ti to dvacet ventilatoru na solarni pohon

- Berry161
- Stálý člen
- Reputace: 2
- Obrázky: 0
to jo ale teplota byť jsem jí neměřil mi včera kdy tam nebyli čela tedy jen tunel byla na padnutí a to v praze nebylo dvakrát moc sluníčka ale je pravda že bylo dost dusno
Ahoj vsem. Jdu experimentovat co se tyce udrzeni papricek(vzhledem ze z Cheiro Roxa mi stale padaji kvety. Resp uz jsem zacal pred tydnem. Hlavni duvody krome nedospelosti rostliny mohou byt: Moc zalivky, Moc Dusiku, prilisna vlhkost, neopyleni...
Takze jsem vyndal ty nejvice kvetouci ven z foliaku na prime slunce. Nicmene nevim jak moc uz mam snizit zalivku aby zase substrat nebyl preschly.
Protoze rostlinky zrejme diky perlitu a symbivitu vydrzi bez problemu zalivku jen 2x tydne i v tech nejvetsich vedrech a to jeste ani neklesaji listy dolu.
Zaleval jsem v patek vecer a ted az v pondeli vecer(a to v sobotu a nedeli byly tropy). Dalsi zalevani planuji na ctvrtek vecer. Uz v to pondeli jsem jim dal trochu mene vody a 5l konev mi stacila na vsech 22 rostlinek. S tim ze nekde voda protekla skrz a nekde ne. Neprolejvam to ucelove aby vzdycky protekla skrz, proste zaleji pocitove k rostline.
Jeste mene vody se mi davat jim nechce, protoze uz takhle mi prijde ze ji maji tak akorat. Prodlouzit interval na jednou za 4dny?
Kdybych fakt mel cekat az svesej listy tak se nebojim toho ze nejake vydrzi i tyden bez vody, nez nastoupej vedra v lete.
Dalsi vec je s hnojenim a asi budu muset rozdelit zalivku. U kvetoucich me napadlo davat 1x tydne polovicni davku tekutych slepicincu + lignohumat polovicni davku.
U mensich rostlinek 10-20cm 1x tydne polovicni davku Kristalon Start + polovicni davku Lignohumatu.
Polovicni davku slepicincu proto, protoze uz se mi pri plne davce podarilo rostlinky 2x spalit :-( Jednou to bylo omylem a jednou(poprve) jsem jim to dal tupe dle navodu a neresil jsem vzrust.
Diky tomu jsem pak nektere musel zastrihnout, protoze spicka rostliny byla hnusna.
To bychom meli poreseny ten dusik.
Ted jeste k tomu Slunicku vs foliak u Chinesek.
Loni jsem mel jen dva kericky Habaner, takze nemam tolik zkusenosti.
Podle me je lepsi pro kytku parapet ktery je pod strechou a tedy prime slunicko u jiz zvyknutych rostlinek. Mam pravdu?
Nebo je u foliakovych/sklenikovych TSM, Naga, 7POt zalezitosti lepsi ten sklenik, foliak?
Podotykam ze foliaky vetram, spis ze je tam mene svetla diky folii a pripadne netkanou textilii kterou mam na "strope" u obou foliacku.
Co se tyce vlhkosti tak bude o neco vyssi nez venku, ale ne dramaticky. Co se tyce tepla pres den tak diky vetrani tam bude jen o neco vice.
Pred noc maximalne 2°C rozdil od teploty na parapetu. Spis je to skoro stejne.
Co se tyce opyleni, tak kytkami tresu kazde zalevani.
Ted babo rad
Takze jsem vyndal ty nejvice kvetouci ven z foliaku na prime slunce. Nicmene nevim jak moc uz mam snizit zalivku aby zase substrat nebyl preschly.
Protoze rostlinky zrejme diky perlitu a symbivitu vydrzi bez problemu zalivku jen 2x tydne i v tech nejvetsich vedrech a to jeste ani neklesaji listy dolu.
Zaleval jsem v patek vecer a ted az v pondeli vecer(a to v sobotu a nedeli byly tropy). Dalsi zalevani planuji na ctvrtek vecer. Uz v to pondeli jsem jim dal trochu mene vody a 5l konev mi stacila na vsech 22 rostlinek. S tim ze nekde voda protekla skrz a nekde ne. Neprolejvam to ucelove aby vzdycky protekla skrz, proste zaleji pocitove k rostline.
Jeste mene vody se mi davat jim nechce, protoze uz takhle mi prijde ze ji maji tak akorat. Prodlouzit interval na jednou za 4dny?
Kdybych fakt mel cekat az svesej listy tak se nebojim toho ze nejake vydrzi i tyden bez vody, nez nastoupej vedra v lete.
Dalsi vec je s hnojenim a asi budu muset rozdelit zalivku. U kvetoucich me napadlo davat 1x tydne polovicni davku tekutych slepicincu + lignohumat polovicni davku.
U mensich rostlinek 10-20cm 1x tydne polovicni davku Kristalon Start + polovicni davku Lignohumatu.
Polovicni davku slepicincu proto, protoze uz se mi pri plne davce podarilo rostlinky 2x spalit :-( Jednou to bylo omylem a jednou(poprve) jsem jim to dal tupe dle navodu a neresil jsem vzrust.
Diky tomu jsem pak nektere musel zastrihnout, protoze spicka rostliny byla hnusna.
To bychom meli poreseny ten dusik.
Ted jeste k tomu Slunicku vs foliak u Chinesek.
Loni jsem mel jen dva kericky Habaner, takze nemam tolik zkusenosti.
Podle me je lepsi pro kytku parapet ktery je pod strechou a tedy prime slunicko u jiz zvyknutych rostlinek. Mam pravdu?
Nebo je u foliakovych/sklenikovych TSM, Naga, 7POt zalezitosti lepsi ten sklenik, foliak?
Podotykam ze foliaky vetram, spis ze je tam mene svetla diky folii a pripadne netkanou textilii kterou mam na "strope" u obou foliacku.
Co se tyce vlhkosti tak bude o neco vyssi nez venku, ale ne dramaticky. Co se tyce tepla pres den tak diky vetrani tam bude jen o neco vice.
Pred noc maximalne 2°C rozdil od teploty na parapetu. Spis je to skoro stejne.
Co se tyce opyleni, tak kytkami tresu kazde zalevani.
Ted babo rad

Já bych to nechal,dle mého to nějakou dobu dělat mohou, protože je ještě nechtěj udržet a najednou to začne. 

Posilam update po 10ti dnech
Prvni foto, jsou takove schliple, nevim proc, mozna jeste pozustatek prehnojeni.

Vetsi Cheiro Roxa - rozjela se jako prase, uvidime zda-li udrzi kvety.

Mensi Cheiro Roxa - zatim kvety porad shazuje. Obratil jsem misky protoze i pod half-lodzii trosku sprchne tak aby voda odtekala.
Udelal jsem to kvuli minulemu vikendu jak prisly v nedeli a pondeli ty lijaky.

Bishop Crown - se zacal vetvit a nahazuje pupeny. Listy zacinaji rust do obrich rozmeru.

Rocoto Red - zase pekne povyrostlo. Dal jsem jej mezi okno a foliak a na spagat od pradla jeste natahl textilii aby na nej neslo prime slunicko.

7 Pot Jonah, uz se nevejde do zaberu. Horni listy zkroucene prehnojenim, ale uz se probiraji.

Penis Pepper Orange. Zda se mi ze prestava shazovat kvety, uvidime.

Praire Fire se rozjizdi.

Vetsi TSM trochu spalene listy.

Nejvetsi pokroky asi dela tohle Haba B. M. Jacques

mensi TSM

Haba Red a Carolina Reaper, obe ustrihle brzy k duvodu prehnojeni a osklivych listu a spicek. Trochu posun zde je videt take.
Kvetinace Litr a pul, zatim asi nemusim presazovat ne?

Dorset Naga se rozjela

Druha Dorset Naga se take rozjela

Haba Red konecne prestalo stagnovat

Haba Choco se zacina rozjizdet

Ustrihle Haba B.M. jacques se ma k svetu

Haba B.M. Jacques nasazuje a rozvetvuje se

Carolina Reaper - i zde je videt pokrok

Barbere Coffee Brown vypada ze uz udrzi plody, uvidime

Prvni foto, jsou takove schliple, nevim proc, mozna jeste pozustatek prehnojeni.
Vetsi Cheiro Roxa - rozjela se jako prase, uvidime zda-li udrzi kvety.
Mensi Cheiro Roxa - zatim kvety porad shazuje. Obratil jsem misky protoze i pod half-lodzii trosku sprchne tak aby voda odtekala.
Udelal jsem to kvuli minulemu vikendu jak prisly v nedeli a pondeli ty lijaky.
Bishop Crown - se zacal vetvit a nahazuje pupeny. Listy zacinaji rust do obrich rozmeru.
Rocoto Red - zase pekne povyrostlo. Dal jsem jej mezi okno a foliak a na spagat od pradla jeste natahl textilii aby na nej neslo prime slunicko.
7 Pot Jonah, uz se nevejde do zaberu. Horni listy zkroucene prehnojenim, ale uz se probiraji.
Penis Pepper Orange. Zda se mi ze prestava shazovat kvety, uvidime.
Praire Fire se rozjizdi.
Vetsi TSM trochu spalene listy.
Nejvetsi pokroky asi dela tohle Haba B. M. Jacques
mensi TSM
Haba Red a Carolina Reaper, obe ustrihle brzy k duvodu prehnojeni a osklivych listu a spicek. Trochu posun zde je videt take.
Kvetinace Litr a pul, zatim asi nemusim presazovat ne?
Dorset Naga se rozjela
Druha Dorset Naga se take rozjela
Haba Red konecne prestalo stagnovat
Haba Choco se zacina rozjizdet
Ustrihle Haba B.M. jacques se ma k svetu
Haba B.M. Jacques nasazuje a rozvetvuje se
Carolina Reaper - i zde je videt pokrok
Barbere Coffee Brown vypada ze uz udrzi plody, uvidime
Ta Haba B. M. Jacques je krásná, kdy si ji sel? že tak jede
Ani ji neznám - musím mrknotu na WEB.
..
..
..
Aha to je Bonda, sel si ji stejně jako jiné HABA? Z toho by plynulo, že je to superkytka
Jo a ta perla, safra jak se ti vetvi, me zatim jede jak jsi asi už viděl, stále růžice nahoru.
Mamka už na ní má i jednu bobuli a to je sourozenec té mé - ale že by hodila takovýhle vétve do strany, to zatím ne, to se spíš olisťuje na stonku
Stejné nádherná kytka, vśe co tu máš je balkón? Máš 3x10m?

..
..
..
Aha to je Bonda, sel si ji stejně jako jiné HABA? Z toho by plynulo, že je to superkytka

Jo a ta perla, safra jak se ti vetvi, me zatim jede jak jsi asi už viděl, stále růžice nahoru.
Mamka už na ní má i jednu bobuli a to je sourozenec té mé - ale že by hodila takovýhle vétve do strany, to zatím ne, to se spíš olisťuje na stonku

Stejné nádherná kytka, vśe co tu máš je balkón? Máš 3x10m?

Balkon zmerim
Odhad je 140x300cm
Habanero Bonda Ma Jacques je odruda Habanera a sel jsem z plodu co mi poslal Max.
Chutove je lepsi dle me nez Yellow nebo Orange.
Jinak to co myslis Perla, tak to je Cheiro Roxa.
Ty nejvetsi kytky jsou sete 2.2.2015, Neco jsem prehnojil, takze jsem je sestrihal. TSM jsem sel az v Breznu, Nagy az v Dubnu.
Kdyz si das k sobe ty fotky, tak je to mazec.
29.4. - ustrihnutych nekolik hornich pater listu

8.5. - zacinaji vyrustat listy

31.5. - naznaky samostatnych vetvi (rozvetvovani diky zastrizene spicce)

10.6

Habanero Bonda Ma Jacques je odruda Habanera a sel jsem z plodu co mi poslal Max.
Chutove je lepsi dle me nez Yellow nebo Orange.
Jinak to co myslis Perla, tak to je Cheiro Roxa.
Ty nejvetsi kytky jsou sete 2.2.2015, Neco jsem prehnojil, takze jsem je sestrihal. TSM jsem sel az v Breznu, Nagy az v Dubnu.
Kdyz si das k sobe ty fotky, tak je to mazec.
29.4. - ustrihnutych nekolik hornich pater listu
8.5. - zacinaji vyrustat listy
31.5. - naznaky samostatnych vetvi (rozvetvovani diky zastrizene spicce)
10.6
Naposledy upravil 2 dne MartinS; celkem upraveno 11x.