CO, KDE, ZA KOLIK - zahradnické potřeby a všechno s tím spojené
- OMO
- Stálý člen
- Reputace: 3127
- Obrázky: 0
- Kontaktovat uživatele:
Re: CO, KDE, ZA KOLIK - zahradnické potřeby a všechno s tím spojené
http://FATALIISEEDS.NET poštovné zdarma celosvětově
Life Is Too Short for Mild Hot Sauce
- BigVD
- Stálý člen
- Reputace: 626
Využil jsem tuto slevu a včera mi přišli semínka.OMO píše:Fatalii má nový web + 15% slevu tento týden http://FATALIISEEDS.NET/

Pokud se mám vyjádřit k semínkům, tak podruhé zde objednávat asi nebudu.. Některé druhy mají ukázková semínka, jiná nevypadají příliš zdravě... A vyloženě jsem se zarazil při pohledu na semínka Green Scorpion... Prodávat semínka z tepelně sušených plodů? No to si dělá srandu ne? Sice chválím, že mi dal jeden balíček Scorpiona navíc + 2 další druhy (názvy si nepamatuji, semínka nemám u sebe), ale příště si objednávku zde dvakrát rozmyslím..
Jinak v balíčkách bylo vždy 7 až 10 semínek (většinou těch 7).
".....A tak jako při kousnutí do Nagy, jsem při prvních pokusech o pěst chilli zažíval blaženost, jakési uspokojení, které žádná jiná činnost nepřináší. Záhy na to mne chytla ona závislost, která neustále stoupá, tak jako pal Nagy....."
Sezóna 2019, 2018, 2017, 2016
Ano u Fataliiho je toto běžný nešvar, bohužel kvalita semínek ne vždy odpovídá očekávané kvalitě.
Na druhou stranu mi vždycky ze semínek od Fataliiho vyrostlo to co mělo, Například Cheiro Roxa, Trinidad Scorpion Peach, který tady na foru má velký úspěch, Fatalii yellow a další . A v neposlední řadě tam má spoustu nových vlastních hybridů.
Dále jsem vypozoroval, že rostlinky ze semínek od Fatalliho jsou velice odolné a bohatě plodí, nevím čím ej to způsobené ale je to tak. Možná je to náhoda, každopádně pro mě Fatalii je sázka na jistotu.
Možná ej to způsobené i tím, že je Jukka (Fatalii) hodně přátelský a komunikativní a párkrát za rok s ním prohodím pár mejlů. Vždy dokáže poradit, když se na něj člověk obrátí s nějakým dotazem.

Na druhou stranu mi vždycky ze semínek od Fataliiho vyrostlo to co mělo, Například Cheiro Roxa, Trinidad Scorpion Peach, který tady na foru má velký úspěch, Fatalii yellow a další . A v neposlední řadě tam má spoustu nových vlastních hybridů.
Dále jsem vypozoroval, že rostlinky ze semínek od Fatalliho jsou velice odolné a bohatě plodí, nevím čím ej to způsobené ale je to tak. Možná je to náhoda, každopádně pro mě Fatalii je sázka na jistotu.
Možná ej to způsobené i tím, že je Jukka (Fatalii) hodně přátelský a komunikativní a párkrát za rok s ním prohodím pár mejlů. Vždy dokáže poradit, když se na něj člověk obrátí s nějakým dotazem.

- BigVD
- Stálý člen
Uvidím příští sezónu jak mi semínka od něj půjdou, má široký výběr (včetně divošek), přijatelné ceny, nečekal jsem nejvyšší úroveň semínek, ale ten Green Scorpion mě zklamal.. Posílat semínka ze zjevně tepelně sušených plodů.. To je celkem prasárna.. Omlouvá ho jedině to, že má sortiment se kterým se jen tak nějakej shop nemůže rovnat, a že posílá druhy navíc.
+ rychlost dodání (asi 6 dní)
Zvolil jsem ho právě kvůli množství zajímavých druhů (zejména více Aji odrůd) a i jednoho křížence jsem zvolil Fidalgo Roxa x Grao de Bode.
Ale přišlo mi fér informovat o těch nešvarech, byť jsem zvolil poměrně útočnou formu..

Zvolil jsem ho právě kvůli množství zajímavých druhů (zejména více Aji odrůd) a i jednoho křížence jsem zvolil Fidalgo Roxa x Grao de Bode.

".....A tak jako při kousnutí do Nagy, jsem při prvních pokusech o pěst chilli zažíval blaženost, jakési uspokojení, které žádná jiná činnost nepřináší. Záhy na to mne chytla ona závislost, která neustále stoupá, tak jako pal Nagy....."
Pokud jsou ty semínka uplně v rici jak píšeš tak mu napiš mejla, že jsou ty semínka nepoužitelný přidej k tomu fotku a uvidíš, že ti kladně odpoví a pošle ti ty semínka znovu bez toho aniž by chtěl uhradit poštovný. 

- BigVD
- Stálý člen
Poslal mi jeden balíček navíc zdarma, takže asi udělám test klíčivost.
Hodím 4 semínka do vody na 24h a pak dám do substrátu.. Co se týče mě, tak to splatil balíčkem navíc + dvěma druhy navíc..

- OMO
- Stálý člen
- Reputace: 3127
- Kontaktovat uživatele:
Dokud si lidé nebudou stěžovat u zdroje nic se nezmění. Ceny oproti Semilasu má 2-3násobné, tak ať se stará chlapec.
Life Is Too Short for Mild Hot Sauce
- Dr.Pedr
- Stálý člen
- Reputace: 159
OMO píše:Dokud si lidé nebudou stěžovat u zdroje nic se nezmění. Ceny oproti Semilasu má 2-3násobné, tak ať se stará chlapec.
Semilasu ? co je to zač