Tož borci, mám tady jeden exkluzivní recept na nálev na zavařování. Dostal jsem se k tomu receptu, tak, že můj kolega v práci donesl na koštovačku zavařený beranní rohy namixované s Cayene a jinými chilli.
a musim říct, že takovou dobrotu jsem dlouho nejedl jednoznačně nejlepší nálev jaký jsem kdy ochutnal a musím sem hodit rcepis tak tady je :
1L vody
2dc octa
2,5 hrnku cukru
1 malá lžička pepře
1 malá lžička sladké papriky
1 malá lžička kari koření
1 polívková lžíce soli
Přejít varem, nechat vychladnout a po vychladnutí sterilizovat.
Exkluzivní nálev na chilli
Re: Exkluzivní nálev na chilli
Uvarit, a za tepla nalejt do sklenic s jiz nakrajenymi paprickami(nebo celymi) a obratit dnem vzhuru?
Kazdej to prave dela trochu jinak, takto jsem zavaroval loni ja
Kazdej to prave dela trochu jinak, takto jsem zavaroval loni ja
Re: Exkluzivní nálev na chilli
Přejít varem, nechat vychladnout a po vychladnutí sterilizovat.
A papričky lze nakrájet na kolečka nebo i celý to už je každýho věc
A papričky lze nakrájet na kolečka nebo i celý to už je každýho věc
Re: Exkluzivní nálev na chilli
Ja to porad nechapu tak jak to popisujes...
To zalejvas papricky uz vychladnutym? Co presne je pod pojmem sterilizovat?
To zalejvas papricky uz vychladnutym? Co presne je pod pojmem sterilizovat?
- Colostomizer
- Stálý člen
- Příspěvky: 1084
- Registrován: 01 bře 2014 14:45
- Reputace: 169
- Obrázky: 0
Re: Exkluzivní nálev na chilli
Naplnit, zavíčkovat, dát do zavařovacího hrnce, zavařit a pak dnem vzhůru (volitelné) Tvůj systém je jednodušší, ale je tam vyšší riziko, že se to zkazí ...
Re: Exkluzivní nálev na chilli
Mě tedy nebavilo sterilizovat okurky, tak je taky dělám tak, že je přeleju horkým nálevem.
To co popisuje lobo je zbytečně zdlouhavé, máš-li všechno twist víčka, není co řešit, měl jsem větší úspěšnost resp. stoprocentní oproti tchýni co sterilizovala klasickými...
To co popisuje lobo je zbytečně zdlouhavé, máš-li všechno twist víčka, není co řešit, měl jsem větší úspěšnost resp. stoprocentní oproti tchýni co sterilizovala klasickými...
Re: Exkluzivní nálev na chilli
Nedával jsem sem ten recept kvůli způsobu zavarovani ale kvůli exkluzivnimu složení nálevu. Ať si Kazdej zavaruje jak chce. 100% ale doporučuji zavarit. Preliti horkou vodou je hazard ale občas to taky tak udělám když pospicham.
Re: Exkluzivní nálev na chilli
Ja spis kvuli tomu jak jsou pak papricky krupave kdyz projdou varem? Mam prave dobrou zkusenost s prelitim, ze tam nejsou tak dlouho v tom horku.
Kdo je online
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 11 hostů