MartinS píše: ↑21 bře 2021 17:42Byl jsem vyslan na klasicky vikendovy nakup mno a co se nestalo, sel jsem kolem masa a zaujal me krome krkovicky take hovezi valecek.
Vcera jsem valecek rozdelil podelne na 4 dily a obalil v soli a cukru. Asi 3x jsem vylejval vodu. Dneska jsem koupil pragandu a aby se nereklo, umyl jsem maso od soli a cukru, vysusil a obalil v 30g pragandy. Nejak jsem nechtel cekat a tak po par hodinach jsem to ted opet oplachnul a osusil a rovnou obalil v koreni a povesil, zadne crcani s tim.
Smeska trochu chilli, pepr, bobk list 2ks, jalovec asi 3 kulicky, nove koreni- par kulicek, provensalske bylinky, rozmaryn a suseny cesnek.
Takto jsem udelal 3ks a pak ten malej jsem jeste obalil v uzene paprice. Tam je mnohem mene provensalskych. To uz bude asi moc, ale je to ten nejmensi kus
Pouzil jsem vice koreni nez jsem chtel, ale chci to zkusit. Smes samotna chutnala dost zajimave.
Visi tam 10 mas celkove, vice uz tam davat nebudu![]()
Tak koukám,že jsi použil též jalovec, mně se odvědčil jako základ pro drcené koření. Zbytek koření udělá celkovou chuť, ale jalovec mi přijde jako plnivo na obalování dobré.
Včera jsem sundal kousek opepřeného vepřového a ještě budu ladit dobu v cukru, předpokládám, že maximum bude mezi 1-2 dny.