Tak se chystám delat mast, má nekdo zkušenost jestli stačí papričky nadrtit a pak přecedit, nebo rozmixovat a pak přefiltrovat? Druhá varianta je pracnejsi, ale pokud by to byl vyraznější rozdíl, šel bych do toho.
Masti delam z bio kokosáku, zahřívam na 50 °C nejvíce, tak připadně uvítám názory.
Chilli mast
- wlasta1
- Stálý člen
- Příspěvky: 579
- Registrován: 07 led 2015 05:35
- Reputace: 266
- Obrázky: 0
- Bydliště: Hradec Králové
Re: Chilli mast
Dělal jsem z čerstvých na větší kusy pokrájené. Myslím, že čerstvá pustí víc kapsaicinu. Ze sušených jsem nezkoušel.
- Tea Racer
- Stálý člen
- Příspěvky: 5436
- Registrován: 17 dub 2016 11:00
- Reputace: 9127
- Obrázky: 0
- Bydliště: Šumava, u Lipna 775 m n. m.
- Kontaktovat uživatele:
Re: Chilli mast
Takže už na tom pracuji...
chilli mast delám poprvé, masti obecně delám x let
Takže recept jsem zvolil takto:
50 g bio kokosového oleje
10 g papriček habanero maya red a cayene red
pár kapek 100% skořicového oleje
Zahřívám na 45 °C po dobu hodiny, udelám tím koncentrát, který pripadne doředím kokosovým olejem a po přecezení dám skořicový olej.
Už se to hřeje, tak jsem rychle cvaknul foto. Myslím že to bude hodne silné na tak malé pokusné množství, vyzkouším na přítelkyni, prijde večer.
chilli mast delám poprvé, masti obecně delám x let
Takže recept jsem zvolil takto:
50 g bio kokosového oleje
10 g papriček habanero maya red a cayene red
pár kapek 100% skořicového oleje
Zahřívám na 45 °C po dobu hodiny, udelám tím koncentrát, který pripadne doředím kokosovým olejem a po přecezení dám skořicový olej.
Už se to hřeje, tak jsem rychle cvaknul foto. Myslím že to bude hodne silné na tak malé pokusné množství, vyzkouším na přítelkyni, prijde večer.
- Tea Racer
- Stálý člen
- Příspěvky: 5436
- Registrován: 17 dub 2016 11:00
- Reputace: 9127
- Obrázky: 0
- Bydliště: Šumava, u Lipna 775 m n. m.
- Kontaktovat uživatele:
Re: Chilli mast
Tak mast lehce hřeje, takže pridávám rozmixované 4 habanera red a znovu zahřívám. Snad to bude lepší je to ted skoro 1:1 s olejem
- franco
- Stálý člen
- Příspěvky: 255
- Registrován: 13 led 2016 14:14
- Reputace: 134
- Obrázky: 0
- Bydliště: Villa Fudemus
Re: Chilli mast
Nechaj to odstáť 1 deň, potom znova zahrej a nechaj odležať.
- Tea Racer
- Stálý člen
- Příspěvky: 5436
- Registrován: 17 dub 2016 11:00
- Reputace: 9127
- Obrázky: 0
- Bydliště: Šumava, u Lipna 775 m n. m.
- Kontaktovat uživatele:
Re: Chilli mast
Olej zatuhne a neuvolní se nic. To je zbytečný proces, tohle se dělá u masti z konopí, ale kvuli zcela nečemu jinému. Připadne to lze nechat zatuhnout a hned zahřát atd... ale není treba čekat dny. Zvlast když jsem to ted rozmixoval tu poslední dávku. Zkousel jsi rozdil mezi tím nechat to do druhého dne a pak hned jestli to má vliv?
Nemam ted čas to zkouset, ale myslím že to vliv nemám, nerad bych se pletl, treba napise nekdo kdo to zkousel.
Nemam ted čas to zkouset, ale myslím že to vliv nemám, nerad bych se pletl, treba napise nekdo kdo to zkousel.
- franco
- Stálý člen
- Příspěvky: 255
- Registrován: 13 led 2016 14:14
- Reputace: 134
- Obrázky: 0
- Bydliště: Villa Fudemus
Re: Chilli mast
Áno, skúšal som, preto ti to píšem. Ja nechávam 3 dni stáť, každý deň prehrejem a premiešam.
Kdo je online
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host