Teď je to Chrudim.
Mejto - sezóna 2025
-
- Stálý člen
- Reputace: 1144
- Obrázky: 0
Re: Mejto - sezóna 2025
Tak to je prča - dnes ráno jsem byl v Chrudimi se synátorem, kterej tam nechal u zubaře 2 stoličky. A je to teda pěkných pár kopečků k nám. Na kole bych to jet nechtěl.
-
- Stálý člen
- accuface
- Stálý člen
- Reputace: 3170
Hlavu vzhůru, určitě ještě něco vyklíčí. Já mám po třech týdnech od výsevu skóre 26 ze 40 a doufám, že ještě něco vyleze. Jinak budu mít poloprázdnou terasu.
- Tea Racer
- Stálý člen
- Reputace: 9550
- Kontaktovat uživatele:
Ano, letos to klíčí mizerně a pomalu, mně tak půlka, uvidíme. Ať to roste.
@mikymoto - už dlouho tě sleduju a pořád si říkám, jestli tě třeba neznám a nevíme o sobě, že oba pěstujeme papričky, jsem taky z Mejta
Máš to fakt pěkný, já teda jedu jen balkóny. A se mšicema taky bojuju fest, 2023 mi kompletně zničily celou úrodu. I moje krásná, milovaná, vypiplaná hydroponická Haba Lemon v pěstebním stanu, všechno mrtvý a byl jsem tak demotivovaný, že 2024 jsem ani nezasadil. Letos zkouším znovu.

Máš to fakt pěkný, já teda jedu jen balkóny. A se mšicema taky bojuju fest, 2023 mi kompletně zničily celou úrodu. I moje krásná, milovaná, vypiplaná hydroponická Haba Lemon v pěstebním stanu, všechno mrtvý a byl jsem tak demotivovaný, že 2024 jsem ani nezasadil. Letos zkouším znovu.
-
- Stálý člen
Tak to je slušný monstrum! Takový deštník jsem ještě neměl - gratulace.
V Mejtě a okolí jsou předpokládám mraky lidí pěstujících chilli. Pokud nelžou legendy, tak z Karosy (nebo už nově z Iveca) odvážela sanitka kolabujícího soutěžícího z pojídání domácích výpěstků. Hoši na lince se o přestávkách trumfovali, kdo že je větší drsňák a pak mu volali rychlou. Teď už to asi není tak módní, ale k výměnám produktů pokud vím dochází i nadále (podle info od švagra).
V Mejtě a okolí jsou předpokládám mraky lidí pěstujících chilli. Pokud nelžou legendy, tak z Karosy (nebo už nově z Iveca) odvážela sanitka kolabujícího soutěžícího z pojídání domácích výpěstků. Hoši na lince se o přestávkách trumfovali, kdo že je větší drsňák a pak mu volali rychlou. Teď už to asi není tak módní, ale k výměnám produktů pokud vím dochází i nadále (podle info od švagra).
-
- Stálý člen

Klíčení neprobíhá vůbec dobře a mám trochu obavy, zda bude vůbec letos co zavařovat. Z první vlny vyseté před 5 týdny je venku 12 kousků ze 45. Vzešly jen semínka 4 odrůd z celkových 10. To máme 27% klíčivost (bráno z celkového počtu semen).
Z druhé vlny seté cca 3,5 týdne zpátky je venku jen 16 kousků z 88 (na odrůdy je to 6 z 15). Tady je klíčivost zatím jen 18%.
Takže jsem vyměkl po naléhání manželky a o víkendu dal klíčit ještě zbytky toho, co jsem vyškrábnul z krabičky. Tentokráte jsem dal klíčit na vatové tampóny pod potravinářskou fólii a uvidím, zda vylepším statistiku. Esli nevyleze nic nového, tak budu mít půlku skleníku prázdnou.