Dyť ses nudil...
Žopský Vypalovák vol.5
Re: Žopský Vypalovák vol.5
Tak tedy jinak.
Akce byla super jako vždy. Moc rád jsem všechny viděl, i když na pokec bylo málo času. Celkově to parádně šlapalo a každý věděl co je potřeba. Kdo chtěl ten se zapojil, kdo ne, tak mu bylo napovězeno. Baron hlas nezvýšil, protože to nebylo třeba (pro loba) a bylo super jak skupina Oskar, Faboš a Lazar a spol. téměř vše odvezli už v pátek nahoru, protože tím pádem odpadlo sobotní zmatkování. Kuchyň jela jako drak a bylo vidět, že pod Pražákovým dohledem to funguje skvěle. Koniash a jeho krájecí tempo bylo vražedné , já mu stačil jen s použitím kuchyňského robota. U hrnců jsme se střídali, jako vodáci u vesel.
Samotný vypalovák byla zabíračka, kdy v 10:00 se začaly hrnout davy a cca hodinku před koncem to přestalo. Omáček a pochutin se prodala spousta, chilli corn carne všechno, klobaněr zbylo asi 10kusů. Velkou novinkou byla letos chilli zmrzlina a myslím si, že by si zasloužila více pozornosti. Popis produktů na prodej byl vyčerpávající, od koření, plodů, pak sušené maso, nakládané sýry, med, marmelády, omáčky zůzných chutí a vůní. Už teď mě napadá co vytvořit na příští rok, ale to uvidím. Také pár věcí nefunguje a nemá je cenu dělat.
Nudit se nebyl moc čas, ale to ví každý kdo tam byl. Bohužel ani nebyl moc prostor na pokec, ale tak to tam hold bývá. Bylo fajn, že se zapojili "nováčci". Takže ještě jednou díky, že jsem u toho mohl být a budu se těšit na nějaké přátelské setkání u piva. No a samozřejmě udělá vše proto, aby mohl být za rok opět v Žopech.
No a na úplný závěr děkuji "Sovičce" v čele s Martinou za hezké dary a báječný dort od paní účitelky
Hezké dny všem.
Re: Žopský Vypalovák vol.5
Tak dobře Pedro věřím ti, že Baron nemusel zvedat hlas, ostatně ty jsi tam byl a já ne
O to jsem radši.
Víš jak ony ty první dva ročníky byly dost na divoko jak se říká a teď myslím ty přípravné dny, které spíše připomínali divokou kalbu než nějakou práci teda kromě kuchyně samozřejmě. Navíc jsme s tím začinali, hlavně teda první ročník to byl úplně krok do neznáma. Jasně každý jsme měli nějaký zkušenosti s organizací ať už čehokoliv ve svém osobním životě. Ale takhle velká grupa lidí co do té doby spolu jezdila pouze na chlastací srazy tak to byl celkem HIGH level najít společnou řeč při organizaci Vypalováku. No a tak tam prostě musel být někdo, kdo bude dělat i tu černou neoblíbenou práci a trochu ty lidi stresovat, peskovat a hnát do předu. Já uznávám, že mě tohle nevadí. Pracuju 8 let v managmentu kvality v automotive, takže kam přijdu tak mě nemaj rádi protože hledám problémy a chci po lidech nápravu ale to k mojí práci patří a musim říct, že se mi to oplatilo i v životě a ať se to někomu líbí nebo ne tak to přinesl ovoce i při organizaci Vypalováku. já neříkám, že teď bych se choval stejně, zejména ten třetí ročník už byl fakt v pohodě a mohl jsem ubrat a už jsem taky starší a víc klidnej a mám nadhled než před 5ti lety. Ale taky nemůžu říct, že bych něčeho vlyoženě litoval. Snad jen toho jak jsme se rozkmotřili s některými členy například s Mabem, to mě teď s odstupem času mrzí. OMO taky prostě chybí i když s ním si myslím, že vztahy mám dobrý ale je to škoda, že už tam nejsou i díky nim byli ty dva první ročníky úspešný a díky těmto úspěchům z předchozích let byly úspěšný i ty následující. Je skvělý, že takový to tvrdý jádro pořád zůstává a díky tomu když někdo nějaký rok vypadne a nahradí ho zase někdo nový a může takových lidí být i více, tak to pořád šlape, protože ty zkušenosti zůstávají a pak už ti stačí jen dobrá parta lidí, kteří mají zájem makat a přispět pro doborou věc.
Toť celé z průřezu mojí duše
O to jsem radši.
Víš jak ony ty první dva ročníky byly dost na divoko jak se říká a teď myslím ty přípravné dny, které spíše připomínali divokou kalbu než nějakou práci teda kromě kuchyně samozřejmě. Navíc jsme s tím začinali, hlavně teda první ročník to byl úplně krok do neznáma. Jasně každý jsme měli nějaký zkušenosti s organizací ať už čehokoliv ve svém osobním životě. Ale takhle velká grupa lidí co do té doby spolu jezdila pouze na chlastací srazy tak to byl celkem HIGH level najít společnou řeč při organizaci Vypalováku. No a tak tam prostě musel být někdo, kdo bude dělat i tu černou neoblíbenou práci a trochu ty lidi stresovat, peskovat a hnát do předu. Já uznávám, že mě tohle nevadí. Pracuju 8 let v managmentu kvality v automotive, takže kam přijdu tak mě nemaj rádi protože hledám problémy a chci po lidech nápravu ale to k mojí práci patří a musim říct, že se mi to oplatilo i v životě a ať se to někomu líbí nebo ne tak to přinesl ovoce i při organizaci Vypalováku. já neříkám, že teď bych se choval stejně, zejména ten třetí ročník už byl fakt v pohodě a mohl jsem ubrat a už jsem taky starší a víc klidnej a mám nadhled než před 5ti lety. Ale taky nemůžu říct, že bych něčeho vlyoženě litoval. Snad jen toho jak jsme se rozkmotřili s některými členy například s Mabem, to mě teď s odstupem času mrzí. OMO taky prostě chybí i když s ním si myslím, že vztahy mám dobrý ale je to škoda, že už tam nejsou i díky nim byli ty dva první ročníky úspešný a díky těmto úspěchům z předchozích let byly úspěšný i ty následující. Je skvělý, že takový to tvrdý jádro pořád zůstává a díky tomu když někdo nějaký rok vypadne a nahradí ho zase někdo nový a může takových lidí být i více, tak to pořád šlape, protože ty zkušenosti zůstávají a pak už ti stačí jen dobrá parta lidí, kteří mají zájem makat a přispět pro doborou věc.
Toť celé z průřezu mojí duše
Naposledy upravil 1 dne lobo; celkem upraveno 17x.
- Erben61
- Stálý člen
- Příspěvky: 2405
- Registrován: 12 zář 2014 16:32
- Reputace: 5228
- Obrázky: 0
- Bydliště: Plzeň
Re: Žopský Vypalovák vol.5
No zdá se, že jsme v tomto vláknu dospěli k jakýmsi hodnocení, neb rozborům. Přidám tedy svou trošku do mlýna. Když jsme začínali a shodli se na tom, že budeme vařit, tedy tehdy já, že budu vařit cca 100 porcí carne byla to výzva. Tohle jídlo v takovém množství a v těch podmínkách, musel jsem to hodně promýšlet jak na to. Dnes to převzal Praha se Scooem a vede si víc než dobře. Převzal moje původní know-how a zdokonalil to o dobrou organizaci práce a zapojením kohokoliv kdo má snahu pomoci a mistrně si tento tým vede. Letos to vylepšili o službu Carne sebou do sklenic-pecka. A to se jim tam ještě přifařili kluci s výrobou cibulového chutney, přesto všechno klapalo na jedničku z hvězdičkou.
Přemýšlel jsem potom, co Carné bylo vyprodáno už někdy ve 13 hod, jestli se nemýlím, na jaký počty porcí to může vyšplhat. Možná by to chtělo koupit alespoň jeden velký kvalitní nerezový hrnec, jinak se o nic nebojím.
V ostatních činnostech byla letos hodně znát ta zkušenost, tím že se spousta věcí stihla už v pátek, odpadlo, nebo se minimalizovalo zmatkování v sobotu ráno a přišlo mi to ráno úplně v pohodě.
Asi se dá souhlasit s tím, že pokud zůstane ten skalní tým, tak nějaké výpadky jednotlivých opor dokážou zalepit nováčkové, z nichž se vykrystalizují další srdcaři a tahouni.
Takže to celé vidím pozitivně a přeju hodně zdaru do budoucích ročníků.
Přemýšlel jsem potom, co Carné bylo vyprodáno už někdy ve 13 hod, jestli se nemýlím, na jaký počty porcí to může vyšplhat. Možná by to chtělo koupit alespoň jeden velký kvalitní nerezový hrnec, jinak se o nic nebojím.
V ostatních činnostech byla letos hodně znát ta zkušenost, tím že se spousta věcí stihla už v pátek, odpadlo, nebo se minimalizovalo zmatkování v sobotu ráno a přišlo mi to ráno úplně v pohodě.
Asi se dá souhlasit s tím, že pokud zůstane ten skalní tým, tak nějaké výpadky jednotlivých opor dokážou zalepit nováčkové, z nichž se vykrystalizují další srdcaři a tahouni.
Takže to celé vidím pozitivně a přeju hodně zdaru do budoucích ročníků.
Erben 61 - 2016
Erben 2017 Open
Erbovo pokročilé chillenství 2018
,, Když Tě nikdo nepochválí musíš si poklepat na rameno sám.´´
Erben 2017 Open
Erbovo pokročilé chillenství 2018
,, Když Tě nikdo nepochválí musíš si poklepat na rameno sám.´´
- accuface
- Stálý člen
- Příspěvky: 825
- Registrován: 01 led 2019 19:39
- Reputace: 2824
- Obrázky: 0
- Bydliště: Olomouc
Re: Žopský Vypalovák vol.5
Neví náhodou někdo, kolik se letos přispělo dětskému klubu Sovička, docela by mě to zajímalo.
Re: Žopský Vypalovák vol.5
-
- Stálý člen
- Příspěvky: 1553
- Registrován: 19 lis 2016 18:44
- Reputace: 4878
- Obrázky: 0
- Bydliště: Valašské Meziříčí
Re: Žopský Vypalovák vol.5
tak škoda,že jsem tradičně vyzmizíkoval s Velevtipnou po ukončení akce v sobotu,podle této fotky muselo být pokračování do neděle opravdu plnotučné
a kilečko pro Sovičku..to je velmi slušný počin,za Hynka
a kilečko pro Sovičku..to je velmi slušný počin,za Hynka
co pálí jak sviňa,nestíhá bolet
-
- Stálý člen
- Příspěvky: 1553
- Registrován: 19 lis 2016 18:44
- Reputace: 4878
- Obrázky: 0
- Bydliště: Valašské Meziříčí
Re: Žopský Vypalovák vol.5
tečka na konec,nejlepší pohled na věc má vždy někdo,kdo to vidí z povzdálí,Velevtipná vždy přijede jen v sobotu a jenom fotí a sem tam s něčím pomůže když je potřeba,podle ní to nemělo kaz...a to je co říct ta jen tak něco nepochválí
co pálí jak sviňa,nestíhá bolet
Kdo je online
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 18 hostů