Zdravím všechny chillence. Tentokrát ne ze svého vlákna, ale tak trochu s propagandistického snažení zde. Spěchám trochu nabuzen poměrným úspěchem našeho snažení rozhýbat chilli v Plzni a tak chci přinést pár postřehů z našeho včerejšího setkání.
Možná úvodem je třeba říct, že všichni jež se zúčastnili a bylo nás včera už přes 20 nejsou pěstitelé chilli alespoň ne v měřítku zdejším. Ale pojídači, gurmáni a příznivci určitě, třebas jenom truhlíčkáři na parapetu ap.....
Sešli jsme se po půl roce a já osobně jsem byl překvapen, že kromě známých tváří přibylo asi 10 lidiček kteří měli po chvíli bez problému nějaký ten capsaicíín v krvi a navíc co říci k našemu snažení co se týče pěstu a taky chilli dobrot.
Osobně mě nejvíc chutnali jakési pirohy plněné masem s chilli a Harissa jednoho se zasloužilých kolegů, která byla bombózní i tím že v ní použil i zauzené papriky a tím vypiloval vůni, barvu, chuť i konzistenci k dokonalosti.
Tak zpětně když o včerejším setkání přemýšlím, není to v tý Plzni zatím tak masová záležitost jako třeba v Brně ,ale co jsem poznal i nově příchozí, kdo chilli trochu propadne tak hořííííí a musím říct, že je to směs hodně zajímavých ,,týpků" a ,,živin" ze všech spekter společnosti. No dosti bylo slohu, přidám pár fotek s komentem a popřeju chilli zdar.
Tak nějak ....část stolu a zúčastněných.

Moje maličkost s kamarádem Tomášem Ackrmannem jež je borec nejen na výrobky, ale svého času jel chilli ve velkém. (všimněte si sklenek pře ním)

výrobečků bylo že místa nebylo.......byly i sazeničky

,,ochutnej papričku"

,,ukaž papričku"

No a tak dále....nechci to zaplevit spoustou dalších ,,předzavíračkových" fotek.