Představení

Vaše koníčky, krom pěstování chilli :tiphat:
pp87
Nováček
Reputace: 8
Obrázky: 0

Představení

Příspěvekod pp87 » 31 říj 2023 14:19

Zdarec všichni,
v pěstování rozhodně nejsem nováčkem. Začal jsem někdy v roce 2012 jako každej jinej na balkoně a tak, ale nikde jsem svoje fotky nebo příspěvky nesdílel. Pak přišel facebook a skupiny, který se věnovaly chilli a všemu kolem, ale taky se tam začaly zjevovat reklamy a tak jsem byl nucenej přejít na tuhle "starou" metodu, abych měl klid.

Předpěstovávam si pod LEDkama a pak je hážu ven na zahradu, což se mi osvědčilo, jako nejlepší způsob, jak mít potom venku hezký, silný a zdravý rostlinky plný života. Lokace Plzeň a Plasy, což asi každej poznal z toho, jak píšu (mluvim) :thumbup:

Letos jsem sázel jenom Trinidad Scorpion Butch T(aylor), takže nemam ani fotky, ale na příští rok s návratem ke kořenům mam nachystaný i starší odrůdy ze semen vybraných z mnou pěstovaných papriček:

Mojo Blackie
Blue Ghost Purple
Dorset Naga
Shishito Blackout
Hallows Eve
Bhut Jolokia Salmon
Purple Ufo
Pockmark Orange
Pink Tiger
Jalapeno Giant

To jsou semena z roku 2020 a letos ještě nakoupím určitě novinky nebo nějaký druhy, co jsem dlouho neviděl atp. Doufám, že se tu budeme v poklidu vídat a sdílet si fotky a dojmy ;) Láďa

PS: nejsem proti výměně, nákupu, prodeji semen nebo zbylých rostlin - stačí se zeptat :tiphat:

lazar
Stálý člen
Reputace: 3262

Re: Představení

Příspěvekod lazar » 31 říj 2023 15:35

Zdarec, vítej na fóru, super představení, ať se daří.... :thumbup:
Každé sousto je lepší než to poslední.. :angry1:
> foto 2021 < - > foto 2022 < - > foto 2023 < - > foto 2024 < - > foto 2025 <

Pedro
Stálý člen
Reputace: 4792

Příspěvekod Pedro » 31 říj 2023 16:01

Ahoj.
Buď zde vítán. Já zase nemám žádné fb at., takže pro mne je tato "stará" metoda úplně nejlepší.
Nehledě na naše místní srazy a akce, to je totiž pecka.
V každém případě ať se daří, vše roste jak má a budu se těšit na dokumentaci pěstování.

Antonín
Stálý člen
Reputace: 60

Příspěvekod Antonín » 01 bře 2024 12:15

:rolleyes: Zdravím všechny zde na foru :tiphat: Chilli jsem začal zkoušet pěstovat loni až po 7mileté přestávce,kdy mi však nyní po přestěhování do bytu na sídlišti zbyl pouze kousek pěstební plochy zvaný též jako předsazená lodžie 3,5 m2. Předtím jsem mnoho let pěstoval ve skleníku velkoplodé papriky od pana Mgr. Meisla z Vracova( možná někdo zná) Letos mám vysety -jalapeno jumbo ,bulgar carot,fresno,banjarmasin,anaheim,hungar yelow vax a obří chilli pepper giant. Myslím že toho bude tak tak akorát pokud se podaří. Jinak pilně studuji Vaše příspěvky abych neumřel blbý :rolleyes: Děkuji za pozornost :wave: Antonín

Antonín
Stálý člen

Příspěvekod Antonín » 03 bře 2024 17:27

Děkuji všem za přivítání. Zatím se seznamuji s funkcemi fora,tak kdybych něco zmastil prosím o upozornění páč mi to nejde jako mladším. Zatím nemám páru jak dát nějaké fotky z počítače :dunno:

lazar
Stálý člen
Reputace: 3262

Příspěvekod lazar » 04 bře 2024 09:15

Zkusím tě navést...
Nejprve musíš vytvořit svoje album: vpravo nahoře klepni na svůj uživatelský účet a vyber "uživatelský panel"
Zde záložka "galerie" a dále dole tlačítko: "vytvořit podalbum"
Potom na hlavní stránce fora, nahoře klikni na velké tlačítko "Galerie", a zde pod názvem "Osobní alba uživatelů" je možné prokliknout odkaz na tvoje vytvořené alba.
Klikneš na album a dál na "nahrát obrázek"
Nahrané obrázky pak jednoduše přidáš pri editaci příspěvku tlačítkem "Vložit z galerie" a kliknutím na fotku co chceš přidat do příspěvku...
Tož zkůšaj....
Každé sousto je lepší než to poslední.. :angry1:
> foto 2021 < - > foto 2022 < - > foto 2023 < - > foto 2024 < - > foto 2025 <

Antonín
Stálý člen

Příspěvekod Antonín » 04 bře 2024 09:41

Díky moc. Jak budu mít chvilku tak si to poštuduju a budu zkůšat

MartinS
Stálý člen
Reputace: 4484

Příspěvekod MartinS » 04 bře 2024 10:15

Ahoj chlape. Vitej na foru kde se dozvis vzdy nejake pikantnosti.
Mame to hodne podobne, ja zacal v roce 2014 a krome lonska jsem prestavku nemel.
Take predpestovavam pod Ledkami a take pak pestuji na balkone :-) Muj je 1,4x3,9m a take je to predsazena lodzie. Take panelak.

Byly roky kdy jsem mel chilli podel vsech sten balkonu + parapety. Nejvice 22 keru - zalevani byla atleticka zalezitost. Ale to neprochazi u managerky volneho casu a prostoru, manzelky.
Ted se budu snazit to ukocirovat s mensim mnozstvim. To vis, musi byt moznost v lete veset pradlo a dam dat detskej bazen.

Zajimava skladba papricek, od vseho neco, to budes mit fajn :-) Tak at se dari zde i na balkone

Zpět na „Představte se v chilli fóru“