Zdravím, chystám se vysazovat zanedlouho chilli do konečných květináčů (zednických kyblíků), takže se chystám nakoupit substrát, do kterého rostlinky půjdou. Forum jsem projel několikrát a několikrát a našel jsem, že nejlepší by bylo pravděpodobně Rašelina Soběslav, na netu jsem jí našel za rozumnej peníz, ale to co chtěj za dopravu je fakt darda, pytel rašeliny za 130 Kč a doprava za 200

Vyrazil jsem tedy do nejbližších Hobbymarketů na obhlídku sortimentu. V OBI jsem našel v podstatě jenom značku AGRO (zato snad úplně celej jejich sortiment) a jediný co tam bylo mimo byla jedna paletka substrátů od Floria, ale ty nejmenší pytlíky co se prodávaj. Takže jsem vyrazil do Bauhausu a tam už byl výběr o něco širší (fotky přidám pod článek, pokud by něco haprovalo, naházel jsem je do svojí galerie) a rád bych tedy radu, který ze substrátů by jste zvolili. Zda-li některý z fotek nebo něco od toho AGRA, popř. všechny jsou šmejdy, hledej dál šmudlo

(P.S. Substrát mám v plánu smíchat s perlitem v poměru cca 1:4, snad je to tak v pořádku)
Další menší dotaz co jsem se chtěl optat je hnojení, vím, že substráty bývají předhnojené na nějakou dobu a pro další hnojení mám hoštický kravský hnůj a na květ a plod koupím slepičince (odpozorováno zde na foru, děkuji vám nastotisíckrát pánové a dámy

), u obou doufám že bude na balení návod na množství a jak často aplikovat, nerad bych obtěžoval s dotazy zanedlouho znovu

Co ovšem se chci zeptat je, že jsme zde na foru našel taky velmi dobré hodnocení na Lignohumát, co sjem tak pochopil, není to přímo hnojivo, ale podporuje to nějakým způsobem příjem živin pro rostlinky, na co se ale chci zeptat je, jestli je vhodné to použít už při přesazení rostlinky, zda-li to společně s předhnojeným substrátem nespálí rostlinu a nebo jestli je lepší počkat až začnu hnojit a pak začít přidávat.
Omlouvám se za dlouhý příspěvek, bohužel mým velmi nepříjemným zvykem bývá pokládání jednoduchých dotazů tím nejdelším možným způsobem

Děkuji předem za všechny odpovědi, pokud nějaké budou, a všem přeji: ,,Ať to roste!"