Dilema s kvetinacmi

Ptejte se na cokoliv, žádná otázka není špatná
andy33
Nový člen
Reputace: 0
Obrázky: 0

Dilema s kvetinacmi

Příspěvekod andy33 » 07 kvě 2014 09:43

Zdravim,
Planujem pestovat 2 kusy Serrano v jednom kvetinaci na balkone a neviem sa rozhodnut medzi 15l vedrom z farby alebo 20l kvetinacom z palenej hliny.
Ide o to, ze na fore som sa docital, ze papriky korenia skor do sirky a vedro je sirsie a mozem v nom urobit mnozstvo dier na odtok vody kdezto kvetinac z hliny je skor hlbsi ako sirsi a ma len jednu odtokovu dieru ale v oboch pripadoch by bol objem hliny zhruba rovnaky. Kazdopadne sa skor priklanam k druhej moznosti.
Myslite, ze ked ich oberiem o tych par centimetrov miesta, ze to nejako ovplyvni vynos?

Co vy na to? Co by ste uprednostili vy?
Dakujem za kazdu reakciu.
Naposledy upravil 1 dne andy33; celkem upraveno 7x.

Tehir
Stálý člen
Reputace: 1

Re: Dilema s kvetinacmi

Příspěvekod Tehir » 07 kvě 2014 16:16

Nemám ani tak rady, ale zato mám dvě:
1) Dej je každou do jednoho a pozoruj, co se stane
2) Vyber to, co se ti bude na balkoně víc líbit :)

andy33
Nový člen

Příspěvekod andy33 » 07 kvě 2014 16:24

Diky za reakciu
1.To by bolo samozrejme naj, zial nedostatok miesta mi to nedovoli.
2. Paci si sa mi samozrejme palena hlina uz len preto, ze mi pomaha zbavovat sa nadbytocnej vody. O estetickej stranke nehovoriac. Ale mna zaujima skor co by vyhovovalo resp. pacilo viac rastlinkam. Ubrat ich o tie centimetre?

Filichilli
Stálý člen
Reputace: 1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Filichilli » 07 kvě 2014 17:14

Rostlinkám to, kde budou mít víc prostoru pro kořeny :) Serrano je docela vysoká mmch.

andy33
Nový člen

Příspěvekod andy33 » 08 kvě 2014 19:35

Tak som sa nakoniec rozhodol pre hlineny kvetinac. Papricky su uz v nom. Momentalne sa este spamatavaju - su troska ovadnute a v sobotu uz idu na finalnu jazdu na balkon.

andy33
Nový člen

Příspěvekod andy33 » 20 kvě 2014 11:46

Budu to uz pomaly 2 tyzdne od presadenia Serrana a rastlinky polavili v raste alebo lepsie povedane od presadenia uplne stagnuju. Na balkon som ich dal nakoniec az tuto nedelu lebo pocasie nebolo prave privetive. Na vrchole ma jedna z nich pokrutene nove listy ale to pripisujem preliatiu este z predoslych kelimkov kde boli zasadene - uz si na to davam pozor.
Nevie mi niekto poradit kde je problem?

proki73
Moderátor
Reputace: 36

Příspěvekod proki73 » 20 kvě 2014 12:06

jestli že jsi to přeléval tak budou uhnité kořínky tak vydrž protože se musí spamatovat kořeny a potom to poroste

andy33
Nový člen

Příspěvekod andy33 » 20 kvě 2014 17:31

S tym preliatim sa to stalo raz este ked boli v kelimkoch. Vtedy som ich polial znova az tyzden po presadeni ale troska som to prehnal a pocasie tomu stavu nepomahalo tak na to zareagovali.
Kazdopadne krasne prosperovali a aj korene boli pred presadenim krasne rozvinute a rozhodne nie uhnite.
Netvrdim, ze za ten jeden ci dva nove pokrutene listky moze jednoznacne preliatie ale z rastom sa absolutne od presadenia po dvoch tyzdnoch nepohli.
Naopak Fatalii, kt. boli rovnako preliate a presadene len to truhliku zacali krasne rast.

Zpět na „Začátečnický koutek“