Odlomené nepravé lístky
Odlomené nepravé lístky
Zdravím lidi, jsem naprostá lama, která si řekla, že by mohla zkusit vypěstovat chilli papričky. Semínka jsem dal klíčit do rašelinových tablet umístěných v minipařníku a po cca 8 dnech mi začala vylézat. Nicméně některé vylezly se semínkem a nepravé lístky v něm byly uzavřeny. Asi 6 jsem jich dokázal pomocí pinzety stáhnout, ale v jednom případě se mě klíček zlomil. Takže otázka zní....je tato rostlina již mrtvá, nebo má nějakou šanci?
Re: Odlomené nepravé lístky
rhifun píše:Zdravím lidi, jsem naprostá lama, která si řekla, že by mohla zkusit vypěstovat chilli papričky. Semínka jsem dal klíčit do rašelinových tablet umístěných v minipařníku a po cca 8 dnech mi začala vylézat. Nicméně některé vylezly se semínkem a nepravé lístky v něm byly uzavřeny. Asi 6 jsem jich dokázal pomocí pinzety stáhnout, ale v jednom případě se mě klíček zlomil. Takže otázka zní....je tato rostlina již mrtvá, nebo má nějakou šanci?
Bez děložních /nepravých/ lístků je po ní jak po žabě, takže můžeš klidně vyhodit.
Nemá jak fotosyntetizovat.
Bez jednoho listku se růst zpomalí, ale rostlinka neodumře. Když se ti povede utrhnoutoba, je po ní. Otázka je, má-li cenu čekat. Ihned, jak nasadí opravdové listy, tak růst se znovu nastartuje.
Chlapi, díky za informace. Tak já se s ní se slzem v oku rozloučím. 

-
- Nový člen
- Reputace: 0
- Obrázky: 0
u me to trvalo ale udelala si nakej mikrolist a roste dal teda pomalu jak snek ale zije
- chilli-max
- Stálý člen
- Reputace: 4
- Obrázky: 0
- Kontaktovat uživatele:
Jo jo ... taky se mi u dvou podařilo utrhnout oba listky...trvalo to třeba měsíc, ale rostlinka vytvořila i tak pravé listy...miniaturní. No a dneska z té jedné je krásná (i když oproti kolegyním, měnší) sazenička TSM. 

http://www.foto-tapety.cz