Vážení, já používám nastříhanou hliníkovou lamelu z okenních žaluzií. To je fakt bezva, dobře se na to píše, písmo jde následně lihem odstranit, jsou prohnuté, takže jdou i k jiffům a hlavně zadarmo. Z jedné vyřazené okenní žaluzie máte štítky na celý život. Doporučuji!!
Kutilové Taky mám alternativu v podobě plastových kávových lžiček, je jich kupa a jsou levné, u někoho jsem viděl i nože. Když používám jiffy, mám v nich zabodnuté letos barevné špendlíky různých velikostí, nechtěl jsem do nich zapichávat něco většího a kolikrát jiffy přemistuju po jedné, takže to opravdu vyhovovalo ve všem.
Podložka na modelování (40 korun v papírnictví) je už klasika. Všichni taky určitě používali v první třídě tvrdé folie, co na ně šlo psát tužkou a potom gumovat, aby se dala doplňovat cvičení v učebnici. Za nás bývala spíš hlenově žlutá, ale dneska už je dělají bílé. Dvojlist (2x A4) stojí kolem dvaceti korun a dá se pořídit větší i menší a jsou v pohodě stříhat nůžkama na rozdíl od modelovací podložky.
Ked som sadil, nenasiel som narychlo ziaden vhodny tvrdy plast, tak som rozstihal 2l PET od Kofoly, pouzil len tu rovnu, ciru cast, zaspicatil a hned som mal stitky Potom staci uz len liehova fixa...