Pozdrav z Litvínova

Vaše koníčky, krom pěstování chilli :tiphat:
fotojakes
Nový člen
Reputace: 0
Obrázky: 0

Pozdrav z Litvínova

Příspěvekod fotojakes » 27 led 2014 10:41

Zdravím milovníky chilli,

V pěstování chilli jsem začátečník, loni jsem měl tři rostliny ze kterých bylo pár papriček a vím, že jsem udělal haldu chyb, ale těm bych se chtěl s vaší pomocí vyhnout.

Už mám nakoupena nějaká semínka vhodná pro pěstování za oknem, ale potřebuji vyřešit problém s předpěstováním. Bydlím v cihlovém baráku vytápěným krbovkami, takže přes zimu tu mám většinou 15-18°C, když topím delší dobu v kuse, tak přes 22°c, ale pokud někam odjedu, po návratu není problém i pod 10°C. Je pro to klíčení a počáteční růst opravdu tak důležitá teplota 25-30°C? Tuším, že ano, tak bych potřeboval nějaké řešení jak toho dosáhnout, ale zas aby to nežralo stabilně velké množství energie:-) V době svícení by se pěstební prostor asi prohřál na požadovanou teplotu, ale po zhasnutí světla by se ochladil na pokojovou teplotu, budou tyto noční poklesy teplot vadit?

Díky za případné rady.

Dr.Pedr
Stálý člen
Reputace: 159

Re: Pozdrav z Litvínova

Příspěvekod Dr.Pedr » 27 led 2014 11:01

Nazdar kamaráde...no 10 C pro výsev chilli paprik ....to můžeš semínka rovnou vyhodit z okna...pokud dáváš semínka klíčit tak světlo není třeba...svítí se až rostlinka vyhodí mateční lístky...ve tvém případě bych zakoupil minipařník vyhřívaný....
Ať pálí...
:tiphat:

https://www.growgarden.cz/potreby-pro-r ... ilaci.html" onclick="window.open(this.href);return false;

http://www.growshopkolin.cz/skleniky/90 ... pkami.html" onclick="window.open(this.href);return false;

fotojakes
Nový člen

Příspěvekod fotojakes » 27 led 2014 11:24

Dr.Pedr píše:Nazdar kamaráde...no 10 C pro výsev chilli paprik ....to můžeš semínka rovnou vyhodit z okna...pokud dáváš semínka klíčit tak světlo není třeba...svítí se až rostlinka vyhodí mateční lístky...ve tvém případě bych zakoupil minipařník vyhřívaný....
Ať pálí...
:tiphat:

https://www.growgarden.cz/potreby-pro-r ... ilaci.html" onclick="window.open(this.href);return false;

http://www.growshopkolin.cz/skleniky/90 ... pkami.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Myslel jsem si to:-) Díky za ten odkaz, já na to někdy v létě koukal, ale teď jsem to nemohl nikde najít. Jak je to s regulací teploty, to má nějaký termostat?

Filichilli
Stálý člen
Reputace: 1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Filichilli » 27 led 2014 13:25

Nebo jen topná deska či deka, sice to není uplně zadarmo, ale podmínku tepla máš jistou. Regulaci to nemá, prodávají se s určitým počtem watů. Ale je to určeno většinou pro živočichy (terárka, akvárka) a podobně, takže ta teplota je tak akorát vhodná.

chilli-max
Stálý člen
Reputace: 4
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod chilli-max » 27 led 2014 15:33

A nebo tento způsob, hodně lidem se kolikrát doma válí nepoužívané akvaristické věci ...jestli náhodou taky nemáš.
viewtopic.php?f=73&t=2846" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.foto-tapety.cz

fotojakes
Nový člen

Příspěvekod fotojakes » 27 led 2014 17:02

chilli-max píše:A nebo tento způsob, hodně lidem se kolikrát doma válí nepoužívané akvaristické věci ...jestli náhodou taky nemáš.
díky, tohle se mi líbí.

fotojakes
Nový člen

Příspěvekod fotojakes » 01 úno 2014 22:07

chilli-max píše:A nebo tento způsob, hodně lidem se kolikrát doma válí nepoužívané akvaristické věci ...jestli náhodou taky nemáš.
A hotovo, sice jsem musel topení za 300 koupit, ale nádrž (plastový box cca40x30x35 cm) jsem doma našel. Ještě během týdne pořeším tepelnou izolaci kolem pařeniště, aby mi neutíkalo tolik tepla přes stěny do chladné místnosti a nemuselo topení tak často spínat.

bremic
Stálý člen
Reputace: 3

Příspěvekod bremic » 02 úno 2014 04:13

Ahoj Kolego z Mrku :)
já to vyřešil jako správný retrař sbíranikem, jelikož ke mně rodina vozí věci, které je jim líto vyhodit a mně na půdu se to přece vleze :)

Akvárko je z dob kdy bráchovi jeho ještě ne manželka zatrhla akvaristiku
Těleso svítidla je ze staré kuchyňské linky
Přímotop z termostatem je z jedné bouračky, když jsme předělávali jednu budovu pro holandskou omladinu

15650

ať se Ti daří :tiphat:

Zpět na „Představte se v chilli fóru“