Díry v listech

Choroby rostlin paprik, škůdci, identifikace, likvidace!
Chondropython
Nováček
Reputace: 0
Obrázky: 0

Díry v listech

Příspěvekod Chondropython » 05 srp 2013 21:17

Dobrý den,
jsem co se týče pěstitelství chilli papriček veliký začátečník (letos zkouším poprvé). Bydlím v bytě a papričky pěstuji ve 20ti litrových kýblích na balkoně orientovaném na východ.. Sluncem je osvětlený od brzkého rána do poledne.. Žádné škůdce jsem neobjevil.. Do chvíle, než jsem papričky přemístil na balkon, tak jsem nezaznamenal žádný problém.. Od té doby, co je mám venku, se na listech tvoří skvrny a poté i díry.. Plody krásně rostou, jenom s těmi listy je problém.. Mohli byste mi prosím poradit, co je špatně?
Předem děkuji,
H.
Obrázek
Obrázek

gandalf
Stálý člen
Reputace: 2594
Kontaktovat uživatele:

Re: Díry v listech

Příspěvekod gandalf » 05 srp 2013 21:23

Ty bílé fleky - řekl bych, že je to popálení sluncem /mokré listy/. Ty díry jsou asi požer nějakého škůdce

Chondropython
Nováček

Příspěvekod Chondropython » 05 srp 2013 21:31

Já jsem tam opravdu žádný škůdce nenašel... Ale stoprocentně jistý si tím, že tam nic není, samozřejmě nejsem.. Mohl byste mi prosím poradit nějaký vhodnou prostředek, který škůdce odstraní a zároveň nepoškodí plody?
Ještě jednou díky,
H.

Filichilli
Stálý člen
Reputace: 1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Filichilli » 05 srp 2013 21:41

Pokud ty díry nejsou nejprve skvrny, tak je to určitě nějaká žravá mrška, housenka nejspíš vzhledem k umístění na balkoně.. Jinak jak píše Gandalf, tak od sluníčka to dělá suché bílé skvrny. Máš to na hodně listech nebo jen několika ?

Chondropython
Nováček

Příspěvekod Chondropython » 05 srp 2013 21:46

Mám to na hodně listech.. Já měl za to, že nejdřív ten list zežloutne a pak se v něm udělá díra.. Ale když teď koukám na fotky tady na fóru, co způsobují housenky, tak mi to přijde hodně podobné... Ještě jednou se zeptám - existuje nějaký prostředek vhodný k ošetření?

Filichilli
Stálý člen
Reputace: 1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Filichilli » 05 srp 2013 21:52

Ručně posbírat v době jejich oběda, prošmejdit rostlinky a určitě nějaké najdeš..

Chondropython
Nováček

Příspěvekod Chondropython » 05 srp 2013 22:11

Teď se asi zeptám hloupě, ale myslíte, že najdu všechny? Resp. mám zasazeno 20 rostlin, napadeny jsou zhruba 2/3.. Kolik housenek by to mohlo způsobovat? Já si moc nedokážu představit, že je pochytám všechny.. Ještě bych se zeptal, kdy je nejlepší se vydat škůdce hubit..

Zpět na „Choroby a škůdci chilli paprik“