Nejméně škodlivý konzervant - chilli omáčka

Recepty na domácí pikantní omáčky
gorgitko
Stálý člen
Příspěvky: 76
Registrován: 30 bře 2011 13:32
Reputace: 0
Obrázky: 0

Nejméně škodlivý konzervant - chilli omáčka

Příspěvekod gorgitko » 15 kvě 2013 18:58

Zdravím,

chci se zeptat, jaký konzervant byste doporučili přidávat do chilli omáčky. Já do omáčky normálně přidávám jen jablečný ocet (spíš kvůlu chuti) a načatá omáčka se občas zkazí i po týdnu v lednici, a to ji ještě navíc nabírám střibrnou lžičkou.

Našel jsem kyselinu sorbovou, ta vypadá docela neškodně: http://www.emulgatory.cz/seznam-ecek?prisada=E200" onclick="window.open(this.href);return false;

Uživatelský avatar
gandalf
Stálý člen
Příspěvky: 2130
Registrován: 20 srp 2011 19:49
Reputace: 2442
Obrázky: 0
Bydliště: Netolice
Kontaktovat uživatele:

Re: Nejméně škodlivý konzervant - chilli omáčka

Příspěvekod gandalf » 15 kvě 2013 20:23

Já tam nedávám žádný konzervant /rýžový ocet nepočítám/. Omáčky sterilizuji a ještě se mi žádná načatá nekazila a to jsou načaté v lednici týdny.

gorgitko
Stálý člen
Příspěvky: 76
Registrován: 30 bře 2011 13:32
Reputace: 0
Obrázky: 0

Re: Nejméně škodlivý konzervant - chilli omáčka

Příspěvekod gorgitko » 15 kvě 2013 22:40

Já taky samozřejmě sterilizuji (zavařené skleničky ve vodě při 85C tuším). Možná jsem ještě neuvedl jednu věc, a to že tu omáčku ředím rozmixovanejma jablkama/hruškama (nemám zas tak kovovou hubu :D) - tak jestli se v tom spíš nekazí to ovoce.

papagee1
Nový člen
Příspěvky: 15
Registrován: 14 srp 2013 19:54
Reputace: 1
Obrázky: 0

Re: Nejméně škodlivý konzervant - chilli omáčka

Příspěvekod papagee1 » 14 srp 2013 20:04

gorgitko píše:Zdravím,

chci se zeptat, jaký konzervant byste doporučili přidávat do chilli omáčky. Já do omáčky normálně přidávám jen jablečný ocet (spíš kvůlu chuti) a načatá omáčka se občas zkazí i po týdnu v lednici, a to ji ještě navíc nabírám střibrnou lžičkou.

Našel jsem kyselinu sorbovou, ta vypadá docela neškodně: http://www.emulgatory.cz/seznam-ecek?prisada=E200" onclick="window.open(this.href);return false;
Zdravím
Odpověděl jsi si sám kyselina sorbová asi gram na litr/kilo,použít se dá i sorbát kyseliny/sorban draselný,vinařské potřeby /tuším že je vhodnější pokud tvá omáčka neprošla varem.
duplicitní ůčet/stolen account/..?

Uživatelský avatar
gandalf
Stálý člen
Příspěvky: 2130
Registrován: 20 srp 2011 19:49
Reputace: 2442
Obrázky: 0
Bydliště: Netolice
Kontaktovat uživatele:

Re: Nejméně škodlivý konzervant - chilli omáčka

Příspěvekod gandalf » 14 srp 2013 23:21

Musíš to převařit a jde to i bez chemie - teprve po roce poznáš, cos uvařil /rozleží se to/.

gorgitko
Stálý člen
Příspěvky: 76
Registrován: 30 bře 2011 13:32
Reputace: 0
Obrázky: 0

Re: Nejméně škodlivý konzervant - chilli omáčka

Příspěvekod gorgitko » 15 srp 2013 13:26

papagee1: díky :)

gandalf: Já to samozřejmě vařím, aby se odpařila přebytečná voda a omáčka zhoustla. A pak to ještě klasicky zavařuju ve sklenicích, jak už jsem psal výš. Ale stejně se to kazí, může to být kvůli tomu ovoci...?

Uživatelský avatar
gandalf
Stálý člen
Příspěvky: 2130
Registrován: 20 srp 2011 19:49
Reputace: 2442
Obrázky: 0
Bydliště: Netolice
Kontaktovat uživatele:

Re: Nejméně škodlivý konzervant - chilli omáčka

Příspěvekod gandalf » 15 srp 2013 13:34

Neřekl bych, protože já tam dávám ovoce taky /ananas, jablka ....../
Ale já mám v chladničce takovej tan vyvíječ ozónu, nebo čeho a to by mělo prý hubit některé škodlivé potvůrky. Omajdu Evah mám opravdu načatou už asi měsíc a pořád čistá /byla to 1/2 litrovka/.

gorgitko
Stálý člen
Příspěvky: 76
Registrován: 30 bře 2011 13:32
Reputace: 0
Obrázky: 0

Re: Nejméně škodlivý konzervant - chilli omáčka

Příspěvekod gorgitko » 16 srp 2013 10:05

Aha, ten ozónizér jsi ale předtím nezmínil :D
Letos zkusím tu kys. sorbovou...


Zpět na „Recepty na domácí chilli omáčky / chilli sauce“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 hosti