Jalapenos
-
miky
- Stálý člen
- Reputace: 22
- Obrázky: 0
Jalapenos
Ahoj, dal jsem si ususit papricky jalapenos, ke kamnum. Po rozdrceni jsem v nich nasel bilou plisen (takove chmiri). Cetl jsem zde ze papricky nemaji lezet ale viset, popr. se pulit. Kdysi jsme vzdy susili papricky na provazku a nikdy je nepulili, tak nevim, libi se mi v celku. Nejake tipy jak se plisne zbavit? Pri suseni v susicce, neztraci se palivost? A jak moc vysusit papricky pro nalozeni do oleje aby byly krasne meke ale hutne? Dekuji.
Moje první pěstování - Miky 2016 | You love it even it makes you cry.
-
OMO
- Stálý člen
- Reputace: 2978
-
Kontaktovat uživatele:
Re: Jalapenos
miky píše:Ahoj, dal jsem si ususit papricky jalapenos, ke kamnum. Po rozdrceni jsem v nich nasel bilou plisen (takove chmiri). Cetl jsem zde ze papricky nemaji lezet ale viset, popr. se pulit. Kdysi jsme vzdy susili papricky na provazku a nikdy je nepulili, tak nevim, libi se mi v celku. Nejake tipy jak se plisne zbavit? Pri suseni v susicce, neztraci se palivost? A jak moc vysusit papricky pro nalozeni do oleje aby byly krasne meke ale hutne? Dekuji. 
Je pár druhů co se šuší na niti, ale chce to zkusit. Lepší je nakrájet na menší kousky třeba na pečící plech - občas promíchat. Tímto si asi projde každý a pak to radši rozkrájí než, aby to vyhodil. Když nemáš sušičku, klidně is do trouby, mírně otevřít dvířka a nízkou teplotu. Pálivost se ztrácí vždy např. oxidací, delším skladováním, mletím atd ale jsou pidi procenta.
Life Is Too Short for Mild Hot Sauce
-
miky
- Stálý člen
Dekuji za polopatistickou odpoved
)
Kdo je online
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 hosti
-
- Stálý člen
Jalapenos
Ahoj, dal jsem si ususit papricky jalapenos, ke kamnum. Po rozdrceni jsem v nich nasel bilou plisen (takove chmiri). Cetl jsem zde ze papricky nemaji lezet ale viset, popr. se pulit. Kdysi jsme vzdy susili papricky na provazku a nikdy je nepulili, tak nevim, libi se mi v celku. Nejake tipy jak se plisne zbavit? Pri suseni v susicce, neztraci se palivost? A jak moc vysusit papricky pro nalozeni do oleje aby byly krasne meke ale hutne? Dekuji. 

- OMO
- Stálý člen
- Reputace: 2978
- Kontaktovat uživatele:
Je pár druhů co se šuší na niti, ale chce to zkusit. Lepší je nakrájet na menší kousky třeba na pečící plech - občas promíchat. Tímto si asi projde každý a pak to radši rozkrájí než, aby to vyhodil. Když nemáš sušičku, klidně is do trouby, mírně otevřít dvířka a nízkou teplotu. Pálivost se ztrácí vždy např. oxidací, delším skladováním, mletím atd ale jsou pidi procenta.miky píše:Ahoj, dal jsem si ususit papricky jalapenos, ke kamnum. Po rozdrceni jsem v nich nasel bilou plisen (takove chmiri). Cetl jsem zde ze papricky nemaji lezet ale viset, popr. se pulit. Kdysi jsme vzdy susili papricky na provazku a nikdy je nepulili, tak nevim, libi se mi v celku. Nejake tipy jak se plisne zbavit? Pri suseni v susicce, neztraci se palivost? A jak moc vysusit papricky pro nalozeni do oleje aby byly krasne meke ale hutne? Dekuji.
Life Is Too Short for Mild Hot Sauce
-
- Stálý člen
Dekuji za polopatistickou odpoved
)