Ja si nemyslim, ze tohle napsala nejaka amaterska kucharka. Jen trosku sbehlejsi kuchari se zajmem o cestovani popr. asijskou kuchyni vi, ze curry je nejen vsem dobre znama smes mleteho koreni zlutohnede barvy, ale take se timto slovem oznacuji listy rostliny Bergera koenigii, ktere se pouzivaji jako koreni.papagee píše:...ten recept sem četl a moc se mi nelíbí,možná bude jen nakopírovaný z nějakého toho fora"amatérských kuchařek" "ozdobte lístky kari koření" mluví za vše....
Anglicky se tahle rostlina oznacuje "Curry tree" cesky proste "Kari strom", i kdyz nazev "rostlina" je zavadejici, videl jsem kere ktere mely pres 3 metry na vysku.
Neco malo v cestine pisou tady:
http://botany.cz/cs/murraya-koenigii/" onclick="window.open(this.href);return false;
Neco vic anglicky tady:
http://en.wikipedia.org/wiki/Curry_Tree" onclick="window.open(this.href);return false;
Jinak v Indii (a okolnich statech) se to nase vsem zname currykoreni nepouziva, kdyz se budes bavit s indickym kucharem, nebude vedet o cem je rec. Neco jako currykoreni je v Indii zname pod nazvem Masala.
Currykoreni vymysleli anglicani kteri v Indii byli jako kolonizatori.
Jinak slovo "kari" pochazi z tamilstiny ( = கறி )a tam to znamena "omacka"