Pstruha před upečením omyjte, osolte. Cílem je aby měl sladkokyselý nádech. Půlkolečko citrónu vložte za žábry a do bříška. Taktéž bříško vysypte kořením na ryby, přidejte pár sekaných mandlí a rozinek. Kůži zasypte kořením na ryby a poklaďte máslem. Taktéž sekané mandle a rozinky rozprostřete v pekáči a podlijte vodou s lžící medu a můžete dát péci.
Před dopečením a odpočinutím opečeného pstruha si připravte lilek. Vyberte vždy nezměkčilý a lesklou kůrou. Nakrájený jednoduše na kolečka restujte na pánvi. Mírně osolte a podlijte chilli omáčkou (volte spíše sladkou) popřípadě posypte chilli kořením. Při podávání na talíř pak lilek podlijte výpekem ze pstruha. Jednoduché a geniální jídlo, všem doporučuji.
Pokud nejste příznivcem lilku, můžete stejným způsobem připravit místo lilku jablko, ke kterému můžete navíc přidat skořici a vanilku. Přeji dobrou chuť.