Nakladane papriky,zeleniny s chilli,čalamady atd sem.

Recepty na pikantní chilli pokrmy
rak102
Stálý člen
Příspěvky: 282
Registrován: 12 kvě 2015 21:24
Reputace: 178
Obrázky: 0
Bydliště: Kostelany nad Moravou

Nakladane papriky,zeleniny s chilli,čalamady atd sem.

Příspěvekod rak102 » 04 srp 2016 13:04

Dneska jsem se pustil do kvasenych Alma paprik.Pracne ale vysledek stoji za to.
33195
33196

rak102
Stálý člen
Příspěvky: 282
Registrován: 12 kvě 2015 21:24
Reputace: 178
Obrázky: 0
Bydliště: Kostelany nad Moravou

Re: Nakladane papriky,zeleniny s chilli,čalamady atd sem.

Příspěvekod rak102 » 04 srp 2016 17:14

su to ale trubka,prezentuju to zde a recept nedam.
tak tady je:
Alma papriky.kdo nema miuze pouzit i jine,doporucuji pevne silnoste
zeli
sul
kmin
horcicne semenko

Papriky zbavit jadrincu a seminek,vevnitr nasolit a nechat otvorem dolu aby pustily co nejvice vody
zeli nakrouhat na jemno,osolit tak aby bylo mirne presolene,okminova,pridat horcicne semenko a nechat zhruba pul dne stat
potom znova vzit papriky,vevnitr oplachnout od soli a nechat okapat
doporucuju do levej ruky papriku,do pravej nabrat zeli,poradne zmacknout,vytlacvit co nejvice vody a lehce nacpat do papriky
nacpanou papriku ulozit do lahve a a a proste porad dokola,parika,nacpat zeli,nacpat do lahve,paprika. nacpat zeli,do lahve...no a tohle delat pomalu az do zblbnuti.
Je dulezite tam ty papriky cpat na pevno aby nemohli plavat.
Az je vse nacpane ve sklenici,zbylou vodu ze zeli nalet do klenice s paprikama a pokud je malo,udelat slanou vodu jako na kvasaky a dolit zbytek.Papriky musijou byt utopene,nad nema minimalne centimetr nejakej vody.Uzavrit deklem,dat nekam kde je stabilni teplota a cekat az to bude hotove.Tyden?dva??mozna i tri,to je tezko z hlavy rect.

Uživatelský avatar
franco
Stálý člen
Příspěvky: 255
Registrován: 13 led 2016 14:14
Reputace: 134
Obrázky: 0
Bydliště: Villa Fudemus

Re: Nakladane papriky,zeleniny s chilli,čalamady atd sem.

Příspěvekod franco » 04 srp 2016 22:18

rak102 píše:su to ale trubka,prezentuju to zde a recept nedam.
tak tady je:
Alma papriky.kdo nema miuze pouzit i jine,doporucuji pevne silnoste
zeli
sul
kmin
horcicne semenko

Papriky zbavit jadrincu a seminek,vevnitr nasolit a nechat otvorem dolu aby pustily co nejvice vody
zeli nakrouhat na jemno,osolit tak aby bylo mirne presolene,okminova,pridat horcicne semenko a nechat zhruba pul dne stat
potom znova vzit papriky,vevnitr oplachnout od soli a nechat okapat
doporucuju do levej ruky papriku,do pravej nabrat zeli,poradne zmacknout,vytlacvit co nejvice vody a lehce nacpat do papriky
nacpanou papriku ulozit do lahve a a a proste porad dokola,parika,nacpat zeli,nacpat do lahve,paprika. nacpat zeli,do lahve...no a tohle delat pomalu az do zblbnuti.
Je dulezite tam ty papriky cpat na pevno aby nemohli plavat.
Az je vse nacpane ve sklenici,zbylou vodu ze zeli nalet do klenice s paprikama a pokud je malo,udelat slanou vodu jako na kvasaky a dolit zbytek.Papriky musijou byt utopene,nad nema minimalne centimetr nejakej vody.Uzavrit deklem,dat nekam kde je stabilni teplota a cekat az to bude hotove.Tyden?dva??mozna i tri,to je tezko z hlavy rect.
Zajtra mi má priniesť kamarát bedňu almapaprík, vyskúšam tvoj receptík. :-)

Uživatelský avatar
Findejs
Stálý člen
Příspěvky: 140
Registrován: 21 srp 2012 22:16
Reputace: 4
Obrázky: 0

Re: Nakladane papriky,zeleniny s chilli,čalamady atd sem.

Příspěvekod Findejs » 28 lis 2017 00:16

Kimchi - korejský fermentovaný salát

Suroviny:
1 hlávka pekingského zelí, voda, sůl, čerstvý zázvor (cca 5cm), 2-3 stroužky česneku, mleté chilli (čerstvé, nasekané na drobno by taky asi šlo), 2 lžíce rybí omáčky.

Zelí očistíme rozkrojíme podélně na půl a pak ještě každou půlku příčně na čtyři díly.Ty rozebereme na jednotlivé listy.
Úplně ty nejsilnější části listů odložíme a necháme si je pro přípravu jiného pokrmu.
Ostatní listy vložíme do mísy, zasypeme asi třemi lžícemi soli a zalijeme vodou tak, aby byly potopené. Vpřípadě nutnosti zatížíme třeba talířem. Tímto máme na 6 hodin se zelím vystaráno.
V mezičase připravíme "zálivku": nastrouháme zázvor i česnek, dáme do misky, přisypeme chilli a přidáme rybí omáčku. Vše promícháme.
Po 6 hodinách "slané koupele" by měly být zelné listy již dostatečně změklé.
Důkladně je propláchneme studenou vodou a necháme okapat, můžeme i lehce vyždímat.
Promícháme je s připravenou zálivkou a natlačíme do vhodné nádoby (zavařovací sklenice, plastová dóza...).
Vzduchotěsně uzavřeme a necháme 1-2 dny fermentovat při pokojové teplotě.
Poté uložíme do ledničky a vydržíme ještě nejméně dva dny neotvírat a neochutnávat! :-)


Zpět na „Recepty na pikantní chilli pokrmy“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 hosti