Smažení cvrčci:
Cvrčky spaříme několik vteřin ve vroucí vodě a necháme okapat. Na pánvi rozpustíme máslo a cvrčky orestujeme 1 až 3 minuty, podle velikosti. Můžeme namáčet do domácí majonézy. Podávají se s bílým pečivem a lehkým zelným salátem s chilli.
Salát:
Půl hlávky menšího kousku zelí, 1 červená cibule, 1-2 chilli papričky, snítka máty, 2 lžíce olivového oleje, lžíce vinného octa a půl lžíce cukru.
Hlávkové zelí očistíme od vrstvy vnějších listů, nakrouháme na jemné proužky a spaříme vroucí slanou vodou. Zelí necháme na sítu důkladně okapat. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné nudličky. Chilli papričky očistíme a jemně nasekáme. Lístky máty natrháme na kousky. Z oleje, vinného octa a cukru umícháme zálivku.
Okapané zelí podle potřeby osolíme a promícháme s cibulí, papričkami a zálivkou. Zelný salát s cibulí necháme odležet a před podáváním přidáme čerstvou mátu.
Cvrček smažený na másle s chilli salátem
Cvrček smažený na másle s chilli salátem
Naposledy upravil 1 dne Kaja; celkem upraveno 2x.
Re: Cvrček smažený na másle s chilli salátem
A takhle se dělají v Thajsku, výborní jsou také namáčení do chilli dipu.
https://youtu.be/u8vENXQShyM

https://youtu.be/u8vENXQShyM
Re: Cvrček smažený na másle s chilli salátem
Parada, a ja s nimi krmil 18 let pavuka. Misto toho jsem mohl usetrit na jidle 

Kdo je online
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host