Harissa hot sauce
Harissa je chuť severní Afriky, a to zejména v Tunisku. Je charakterizována použitím kmínu.
1 šálek suchých červených chilli papriček (např. chilli de arbol)
2 čajové lžičky soli
10 stroužků česneku
2 čajové lžičky čerstvě mletého kmínu
1/8 šálku citrónové šťávy
Sušené chilli s vodou přiveďte na malé pánvi k varu. Vaříme asi 10 minut, vyjmeme a necháme asi hodinu odležet. Rozmixujeme se solí a česnekem. Do pyré přidejte citronovou šťávu. Pokud je směs příliš suchá, přidejte další citrónovou šťávu dle potřeby.
Omáčku dáme do sterilizované sklenice, zakápneme olivovým olejem. Omáčka se postupem času zrání zlepšuje. Před použitím dobře promíchejte. Skladujte v chladnu.
Harissa hot sauce
- Seminka-chilli.cz
- Mr. Chilli Approved
- Příspěvky: 1203
- Registrován: 26 úno 2010 15:42
- Reputace: 45
- Obrázky: 0
- Bydliště: Krakonošovo
- Kontaktovat uživatele:
Harissa hot sauce
Jak přiložit fotografie k příspěvku se dočtete: Osobní foto galerie + Základní práce
Klíčení chilli semínek ; Přesazení chilli rostlin ; Problémy při přesazení chilli paprik z RW
www.seminka-chilli.cz - semena chilli papriček
Kdo je online
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti