RAJčatovo-PApriková pikantní omáčka.
5 kg rajčat
2 kg červených paprik (velké ,masité, sladké)
8 ks papriček typu Jalapeňo či Serano (masité, jemně pálivé)
5 ks chilli papriček typu Habanero, TMS , Jolokia (velmi ostré)
3 velké cibule
2 mrkve
10 stroužků česneku
0,6 kg třtinové cukru
0,4 až 0,6 Lit. Bzeneckého octa (kvasný,dle chuti)
5 kuliček nového koření , 10 kuliček pepře , 3 bobkové listy,snítku libečku.
Sůl (3 vrchovaté polév.lžíce nebo podle chuti)
2 polev.lžíce rostl.oleje.
...................................................................................................................
Na masovém mlýnku semeleme (najemno) rajčata, mrkev , cibuli přidáme koření, cukr, sůl a na malém plameni za občasného míchání dusíme až do konzistence protlaku na konec přidáme ocet krátce provaříme a sundáme z plotny.
Nameleme papriky,chilli papričky a česnek, přidáme olej a smícháme s protlakem (už nevaříme !!).
Směs plníme do malých skleniček a zaváříme při 80 C...cca 30 min .
RAJPA
- Dr.Pedr
- Stálý člen
- Příspěvky: 1399
- Registrován: 28 pro 2011 11:26
- Reputace: 159
- Obrázky: 0
- Bydliště: KOLÍN
Re: RAJPA
PS: Zapomněl jsem...ten rajčatový protlak se musí přecedit přes hrubší cedník (je to celkem pracné..co nejmenší ztráty aby zbyla jen semínka rajčat....musí se hodně přitlačit )Dr.Pedr píše:RAJčatovo-PApriková pikantní omáčka.
5 kg rajčat
2 kg červených paprik (velké ,masité, sladké)
8 ks papriček typu Jalapeňo či Serano (masité, jemně pálivé)
5 ks chilli papriček typu Habanero, TMS , Jolokia (velmi ostré)
3 velké cibule
2 mrkve
10 stroužků česneku
0,6 kg třtinové cukru
0,4 až 0,6 Lit. Bzeneckého octa (kvasný,dle chuti)
5 kuliček nového koření , 10 kuliček pepře , 3 bobkové listy,snítku libečku.
Sůl (3 vrchovaté polév.lžíce nebo podle chuti)
2 polev.lžíce rostl.oleje.
...................................................................................................................
Na masovém mlýnku semeleme (najemno) rajčata, mrkev , cibuli přidáme koření, cukr, sůl a na malém plameni za občasného míchání dusíme až do konzistence protlaku na konec přidáme ocet krátce provaříme a sundáme z plotny.
Nameleme papriky,chilli papričky a česnek, přidáme olej a smícháme s protlakem (už nevaříme !!).
Směs plníme do malých skleniček a zaváříme při 80 C...cca 30 min .
- chilli-max
- Stálý člen
- Příspěvky: 963
- Registrován: 31 črc 2013 20:54
- Reputace: 4
- Obrázky: 0
- Kontaktovat uživatele:
Re: RAJPA
Dělám velmi podobně. Jen koření vyndám a pak rozmixuju. Omáčku mohu doporučit...BlueShark píše:A když bych neměl mlýnek na maso, jako že zrovna mám pučený, tak čím rozemlejt ten bobkovej list safra
Jak v mlénku proženu habanera, těžko tam pak udělám dětem marmeládu z rybízu zase někdy
Re: RAJPA
Chápu že dát to k tomu třeba do sítkové kuličky co dáváme do vývarů tak by to šlo. Ale jestli to mele celé tak to musí mít úplně jiné grády. A jak toho docílit bez mlýnku
Kdo je online
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 12 hostů