Tři bob.listy vytáhneš naběračkou...a jak jsem psal v PS.... protlak vemeš přes cedník... žádná věda....BlueShark píše:Chápu že dát to k tomu třeba do sítkové kuličky co dáváme do vývarů tak by to šlo. Ale jestli to mele celé tak to musí mít úplně jiné grády. A jak toho docílit bez mlýnku
RAJPA
- Dr.Pedr
- Stálý člen
- Příspěvky: 1399
- Registrován: 28 pro 2011 11:26
- Reputace: 159
- Obrázky: 0
- Bydliště: KOLÍN
Re: RAJPA
Re: RAJPA
A ještě dotaz, vydrží tyhle omáčky i v teple, někde ve skŕíni, aniž bych to cpal do sklepa nebo do lednice?
Já to mám pořád v lednici a když jich bude letos hodně, nemám to kam dávat, už takhle zabraly celé patro
-- 01 zář 2015 10:22 --
Já to mám pořád v lednici a když jich bude letos hodně, nemám to kam dávat, už takhle zabraly celé patro
-- 01 zář 2015 10:22 --
Tak bobkáč je to nejmenší, ale co nové a pepřDr.Pedr píše:Tři bob.listy vytáhneš naběračkou...a jak jsem psal v PS.... protlak vemeš přes cedník... žádná věda....BlueShark píše:Chápu že dát to k tomu třeba do sítkové kuličky co dáváme do vývarů tak by to šlo. Ale jestli to mele celé tak to musí mít úplně jiné grády. A jak toho docílit bez mlýnku
- Dr.Pedr
- Stálý člen
- Příspěvky: 1399
- Registrován: 28 pro 2011 11:26
- Reputace: 159
- Obrázky: 0
- Bydliště: KOLÍN
Re: RAJPA
Mělo by , je to sterilované v obchodě máš sterilovanou zeleninu také běžně v regále - žádný chlaďák...asi takBlueShark píše:A ještě dotaz, vydrží tyhle omáčky i v teple, někde ve skŕíni, aniž bych to cpal do sklepa nebo do lednice?
Já to mám pořád v lednici a když jich bude letos hodně, nemám to kam dávat, už takhle zabraly celé patro
-- 01 zář 2015 10:22 --
Tak bobkáč je to nejmenší, ale co nové a pepřDr.Pedr píše:Tři bob.listy vytáhneš naběračkou...a jak jsem psal v PS.... protlak vemeš přes cedník... žádná věda....BlueShark píše:Chápu že dát to k tomu třeba do sítkové kuličky co dáváme do vývarů tak by to šlo. Ale jestli to mele celé tak to musí mít úplně jiné grády. A jak toho docílit bez mlýnku
Re: RAJPA
JJ mělo by,snad nejsou zkušenosti jiné. Já to tedy sterilizoval vždy tím, že jsem to horké dal do sklenic a zavíčkoval hned...
Okurky ale sterilizuji samozřejmě
Okurky ale sterilizuji samozřejmě
- Dr.Pedr
- Stálý člen
- Příspěvky: 1399
- Registrován: 28 pro 2011 11:26
- Reputace: 159
- Obrázky: 0
- Bydliště: KOLÍN
Re: RAJPA
https://cs.wikipedia.org/wiki/Sterilace ... v%C3%AD%29" onclick="window.open(this.href);return false;BlueShark píše:JJ mělo by,snad nejsou zkušenosti jiné. Já to tedy sterilizoval vždy tím, že jsem to horké dal do sklenic a zavíčkoval hned...
Okurky ale sterilizuji samozřejmě
Re: RAJPA
Dnes jsem si udělal malé množství této omáčky, trošku pozměněné ale de facto stejné.
Jen mě zajímalo jak to chutná udělal jsem cca 3 přesnídávkové skleničky.
Ale zkrátím to, naoleji jsem smažil cibuli, přidal pak nakrájené 4 rajćata, 5paprik bílých menších, jeden a půl nezralého jablka, nové koření a pepřa bobkáč. Jedna mrkev, trošku vinného octu, 5 lžic cukru, jedna soli. To je asi vše. Jo a nakonec jsem přidal 1/6 morugy a zbytek malého haba. Na to 5 česneků rozmačkaných. Vařil vařil a pak dal do moulinexu a mixoval cca 10 min, ale stejně, jsou tam mikrohrudky bez identifikovatelné chuti. Loni když jsem dělal hokaidovou, bylo jich více, ale tím to tedy není...
Nemá někdo myšlenku, co tovlastně je a proč se tam ty mini hrudky dělají? Jablko? Paprika? nevadí to, jen kdyby to člověk chtěl domazlit a třeba prodat (což nebudu) , není to ono....
Díky
Jen mě zajímalo jak to chutná udělal jsem cca 3 přesnídávkové skleničky.
Ale zkrátím to, naoleji jsem smažil cibuli, přidal pak nakrájené 4 rajćata, 5paprik bílých menších, jeden a půl nezralého jablka, nové koření a pepřa bobkáč. Jedna mrkev, trošku vinného octu, 5 lžic cukru, jedna soli. To je asi vše. Jo a nakonec jsem přidal 1/6 morugy a zbytek malého haba. Na to 5 česneků rozmačkaných. Vařil vařil a pak dal do moulinexu a mixoval cca 10 min, ale stejně, jsou tam mikrohrudky bez identifikovatelné chuti. Loni když jsem dělal hokaidovou, bylo jich více, ale tím to tedy není...
Nemá někdo myšlenku, co tovlastně je a proč se tam ty mini hrudky dělají? Jablko? Paprika? nevadí to, jen kdyby to člověk chtěl domazlit a třeba prodat (což nebudu) , není to ono....
Díky
Re: RAJPA
Ještě se poptám, proč cpát do omajd Haba když třebá má člověk TSM atd?
Když pak stačí málo a pálí to jak... Chutná to taky skvěle , možná lépe, díky
Přijde mi jako blbost tam loupat 10 dobrých haba když můžu jednu tuhle bestii
Když pak stačí málo a pálí to jak... Chutná to taky skvěle , možná lépe, díky
Přijde mi jako blbost tam loupat 10 dobrých haba když můžu jednu tuhle bestii
Kdo je online
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 20 hostů