Congo Black chilli omacka

Recepty na domácí pikantní omáčky
bcm
Stálý člen
Příspěvky: 133
Registrován: 04 úno 2012 19:27
Reputace: 0
Obrázky: 0
Bydliště: Bratislava
Kontaktovat uživatele:

Congo Black chilli omacka

Příspěvekod bcm » 05 zář 2012 15:12

4 ks chilli papriciek ocistenych od semien, Congo Black (Capsicum chinense)
5-6 rajcin
2 PL - vinny ocot
2 PL - trstinovy cukor
1 PL - morska sol
1 CL - kari korenie
1 CL - mleta rasca
1 limetka
olivovy olej
voda na podlievanie

Navod: rajciny obarime horucou vodou a osupeme, dame varit, pre urychlenie rozmixujeme tycovym mixerom, varime 10-15 minut, dochutime: vinny ocot, trstinovy cukor, morska sol, kari korenie, mleta rasca, limetka,
nechame povarit, pridame ocistene papricky Congo Black a vsetko znova rozmixujeme, podlejeme troskou vody (zalezi aku ju chceme mat hustu) a nabereme do flies, pokvapkame olivovym olejom a dame do ladnicky.

Vhodne ku vsetkemu :D
dobru chut
Botanika, Kaktusy a Sukulenty, Chilli - http://www.bcm.estranky.cz

Uživatelský avatar
iwi
Nový člen
Příspěvky: 44
Registrován: 22 dub 2013 18:26
Reputace: 0
Obrázky: 0

Re: Congo Black chilli omacka

Příspěvekod iwi » 31 črc 2013 16:55

Otestováno, dělala jsem poloviční dávku. Dělala jsem ze sušených, ty jsem nechala půl hodinky před hozením do hrnce nabobtnat.
S octem bych zacházela opatrněji, bylo to dost kyselé a musela jsem hodně nastavovat cukrem.


Zpět na „Recepty na domácí chilli omáčky / chilli sauce“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 hosti