Nektarinko - zeleninova fire omacka

Recepty na domácí pikantní omáčky
viktor
Stálý člen
Příspěvky: 75
Registrován: 03 úno 2016 00:06
Reputace: 22
Obrázky: 0

Nektarinko - zeleninova fire omacka

Příspěvekod viktor » 25 úno 2017 21:37

Pro tento recept jsem se nechal inspirovat dvema ruznymy recepty [1] (tady z fora) a [2]

Potrebujeme:

Chili papricky (jakekoliv podle chuti a mnozstvi)
Nektarinky - staci 1 nebo 2 (da se pouzit broskev, ale z te se hure dostava chemicky postrik)
Cibule
Cesnek
Zazvor
Mrkev
Rajcata - nejlepe z vlastni zahradky nebo BIO, alespon 1 Kg (cim vice rajcat tim vice bude omacky)
Rajsky protlak(v pripade ze nemame vlastni rajcata se zahradky nebo pouzita rajcata nejsou tak sladka)
Trinovy Cukr
Sul
Pepr mlety
Mlety Koriandr
Skorice mleta
Muskatovy orisek mlety
Olivovy olej
Ocet (bzenecky popr. bily vinny nebo jablecny)

Neudavam mnozstvi ingredienci, melo by vse byt v urcitem pomeru, tedy nedavat prilis mnoho niceho krome rajcat a chilli, je potreba behem pripravy ochutnavat a pole potreby pridavat. Vse je nejlepe nakrajet na male kousky aby se nam to rychle rozvarilo.


Postup


Na oleji zpenime cibuli, pridame cesnek, zazvor, nakrajene chili, a par minut smazime, postupne pridavame vsechny ostatni ingredience. Dochutime korenim a varime pod poklickou na mirnem plameni alespon 20 min. Jakmile pozname ze je vsechno rozvarene tak pridame ocet, staci 2 polevkove lzice ale cim vice tim dele by mela omacka vydrzet v lednici po otevreni. Varime dalsich 5 minut, rozmixujeme ponornym mixerem, pripadne jeste dochutime.
Doporucuje se propasirovat pres jemne sitko aby byla omacka pekne jemna.

Nandame do sterilizovanych sklenicek a zavarujeme pri 80 stupnich C.

Obrázek
Obrázek
Obrázek

[1] recepty-na-domaci-chilli-omacky-chilli- ... c4075.html
[2] http://titlisbusykitchen.com/recipe/gho ... okia-sauce

Zpět na „Recepty na domácí chilli omáčky / chilli sauce“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 7 hostů