MEXIKO - MARIACHI SAUCE

Recepty na domácí pikantní omáčky
lobo
Stálý člen
Příspěvky: 2068
Registrován: 30 srp 2013 19:52
Reputace: 1670
Obrázky: 1145

MEXIKO - MARIACHI SAUCE

Příspěvekod lobo » 21 dub 2017 19:52

Ahoj všichni - rozhodl jsem se, že sem tam zveřejním nějaký ten recept a dneska to bude recept z mojí mexické serie omáček. Bude to omáčka, která se jmenuje :

MARIACHI SAUCE

Hodí se skvěle uplně ke všem mexickým jídlům. Tady je tedy recepis by voko jak se říká : -D

1x muškátová/máslová dýně cca 500g - 750g
1kg bílá/zelená paprika
0,5kg červená paprika kapie
2x cibule
2xlimetka
1 plechovka sterilované kukuřice
vinný ocet/jablečný ocet
sůl
pepř
koriandr
dýňový olej/olivový olej
chilli : Jalapeno/Habanero - množství dle chuti

Postup :

Muškátovou/máslovou dýni oloupeme škrabkou na brambory nakrajíme na 4 - 6 menších kusů. Kusy dýně vložíme do připraveného alobalu, nasolíme a napepříme, přidáme koriandr mletý nebo sušený to je fuk a zakápnout trochou dýňového oleje nebo oliváčem, baličky zabalíme a dáme péci do trouby na 1,5 hodiny na 180 stupnů
Mezitím co se peče dýně, nakrájíme cibuli a papriku. Po nakrájení dáme vše restovat na pánev a po pár minutách zalijeme vodou a necháme vařit cca 45minut. až zelenina změkne a voda se zredukuje na minimum tak aby zelenina hrála hlavní roli ale zároven tam nějaká voda být musí na toto mnoižství cca 250ml. Pak zeleninu hodit do cutteru anebo rozsekat ponorným cutterem na kaši, poté ještě přepasírovat přes síto aby se vytřídili ze směsi šlupky z paprik.
Vypnout troubu, rozbalit balíčky, pokud je dýně hezky měkká tak šup stím do mixéru a přilít rochu vody nebo zeleninového vývaru ten je lepší a rozsekat na kaši, poté přílit k pastě z paprik přilít trochu vody/vývaru dle hustoty a celé to přivést k varu, závěrem odebrat trochu omáčky z hrnce do mixéru přidat plechovku sterilované kukuřice a CHILLI rozsekat a vylít zpátky do hrnce poté vymačkat dvě limetky a nastrouhat kůru z limetek, pokud je omáčka stále málo nakyslá pak přidat ocet dle chuti a přidat cukr dle chuti. dokořenit solí a koriandrem a nechat vařit tři minuty a vypnout.
A už jen nalít do připravených sklenic.

Bacula
Stálý člen
Příspěvky: 1583
Registrován: 26 lis 2016 15:57
Reputace: 1873
Obrázky: 533
Bydliště: Praha, zahrada Oleška,370 m.n.m.

Re: MEXIKO - MARIACHI SAUCE

Příspěvekod Bacula » 21 dub 2017 20:05

Hm, to vypadá jedle, diky za inspiraci.
Bacula


Zpět na „Recepty na domácí chilli omáčky / chilli sauce“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 hosti