mno tak mé chuťové pohárky jsou spíše více opotřebované portským nežli vytříbené,ale zkoušel jsem tu hruškovou Pedrovinu k tomu krůtímu,na oběd přihřátá krůta na pánvi,poté hruškovina,kousek másla...excelentní model...na svačinu krůtička po studenu s chlebem a studenou hruškou, snad ještě lepší a výraznější chuť omajdy,takže veliká spokojenost,hrušková se zatím dostává na čelo omáčkového žebříčku, a to mám ve sklepě dvě bedny hrušek cca 40kg...a skleník plný hotů takže ještě jednou dík za inspiraci,vynikajícíPedro píše: ↑20 říj 2018 23:34Já ti děkuji kolego za vyzkoušení. Těší mne, že tato majda chutná.
Recept samozřejmě není dogma a při pozorném sledování Tvého vlákna jsem si jist, že jsi dostatečně zručný kuchař a tvé chuťové buňky jsou vybroušené Tvými kulinářskými pokusy, že ta malá úprava receptu může být jen ku prospěchu. A díky tomu vznikne třeba další verze této u nás oblíbené omáčky. Ale to já budu zkoušet až za rok, neboť letos už nevím kam bych to dal...
Dej pak vědět jak to ladilo s mým oblíbeným krůtím.
Hrušková
-
- Stálý člen
- Příspěvky: 1553
- Registrován: 19 lis 2016 18:44
- Reputace: 4881
- Obrázky: 0
- Bydliště: Valašské Meziříčí
Re: Hrušková
co pálí jak sviňa,nestíhá bolet
Re: Hrušková
U nás se dělí o přední příčku se švestkou. Ale je to fakt half to half. Pak v závěsu na maso mirabelkové chutney a na těstoviny habanero s rajčaty.koniash píše: ↑21 říj 2018 21:21mno tak mé chuťové pohárky jsou spíše více opotřebované portským nežli vytříbené,ale zkoušel jsem tu hruškovou Pedrovinu k tomu krůtímu,na oběd přihřátá krůta na pánvi,poté hruškovina,kousek másla...excelentní model...na svačinu krůtička po studenu s chlebem a studenou hruškou, snad ještě lepší a výraznější chuť omajdy,takže veliká spokojenost,hrušková se zatím dostává na čelo omáčkového žebříčku, a to mám ve sklepě dvě bedny hrušek cca 40kg...a skleník plný hotů takže ještě jednou dík za inspiraci,vynikající
Jen pro dámskou část rodiny mám mírně ostrou verzi a my se synem zase ostřejší. Trošku opruz při přípravě, ale nechci být sobec, když už má se mnou žena trpělivost.
Jinak jsem dnes dostal recept na dvě dobře vypadající omáčky. Vyzkouším a kdyby byly chuťově příjemné, tak je sem vrazím...
Také jsem dělal něco malého z africké kuchyně o víkendu k obědu, ale nevím, jestli by byl mezi místními gurmány zájem to vyzkoušet. Na přípravu relativně jednoduché, ale chuťově velmi zajímavé.
Děkuji ti za recenzi a přeji hezké dny všem.
-
- Stálý člen
- Příspěvky: 1553
- Registrován: 19 lis 2016 18:44
- Reputace: 4881
- Obrázky: 0
- Bydliště: Valašské Meziříčí
Re: Hrušková
tak šup šup recepty na forum taky pořád dost experimentuji od omáček po různé verze sušení mas,nakládání zeleniny s chilli(okurkové řezy nemají chybu,řepa jakbysmet),ale mám hodně úzkou testovací skupinu,takže na forum nechci vrhat neosvědčené verze,navíc jsem napalmový,takže najít obětavce pro test je dosti složité..ale Tvoje recepty jsou hooodně vysoký level
co pálí jak sviňa,nestíhá bolet
Kdo je online
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 26 hostů