Hrušková

Recepty na domácí pikantní omáčky
Kufor
Nový člen
Příspěvky: 32
Registrován: 17 kvě 2013 17:34
Reputace: 0
Obrázky: 0
Bydliště: Brno / Čadca

Re: Hrušková

Příspěvekod Kufor » 01 zář 2015 16:50

Moja ked bola cerstvo uvarena tiez bola citit hlavne po rajcinach, ked ale vychladla, ta ich chut akosi presla do uzadia.

Pedro
Stálý člen
Příspěvky: 1962
Registrován: 09 zář 2014 21:20
Reputace: 3558
Obrázky: 0

Re: Hrušková

Příspěvekod Pedro » 01 zář 2015 16:55

Pedro píše:Rádo se stalo...já vařil minulý týden 7-8 litrů. Vítr nám řádil na zahradě. Shodil hrušky, tak jsem je posbíral a i když byly nezralé, tak jsem to uvařil. No a už 3 sklenice jsou pryč.
Musím říct, že hrušková je nejlepší omáčka co jsem dělal. Ještě docela fajn je dýňová.
Teď jsem dostal bedýnku broskví a jedu si ke kamarádovi pro švestky, takže švestkovou a broskvovou zkusím taky.

-- 29 srp 2015 20:57 --
Kufor píše:Tak som dnes skusil podla tvojho receptu. Ked bola horuca, bola celkom dobra, ale teraz, ked vychladla je priam vynikajuca! :) Lutujem iba, ze som spravil len polovicnu davku, predsalen to bola prva omacka, ktoru som kedy robil, tak som si nebol isty :) Vdaka za recept.
A ještě jednou díky za zpětnou reakci. :tiphat:
Jinak teď bylo rajčat asi jako hrušek a chuť OK. Ale hrušek je potřeba fakt víc než zeleniny...
Dnes jdu zkusit švestkovou...tak uvidím.
Když se povede, tak dám recept :-)

Uživatelský avatar
BlueShark
Stálý člen
Příspěvky: 1139
Registrován: 18 zář 2014 07:49
Reputace: 251
Obrázky: 0

Re: Hrušková

Příspěvekod BlueShark » 01 zář 2015 17:33

Myslím že švestky na to budou taky hodně TOP :-)

Uživatelský avatar
BlueShark
Stálý člen
Příspěvky: 1139
Registrován: 18 zář 2014 07:49
Reputace: 251
Obrázky: 0

Re: Hrušková

Příspěvekod BlueShark » 05 zář 2015 15:19

Ještě dotaz, odhadneš, kolik sklenic cca jsi z té dávky měl? :-)

Pedro
Stálý člen
Příspěvky: 1962
Registrován: 09 zář 2014 21:20
Reputace: 3558
Obrázky: 0

Re: Hrušková

Příspěvekod Pedro » 05 zář 2015 17:18

Tohle je ze dvou dávek. Upozorňuji, že jsou to sklenice od velké majonézy :-)
26838
26839

Uživatelský avatar
BlueShark
Stálý člen
Příspěvky: 1139
Registrován: 18 zář 2014 07:49
Reputace: 251
Obrázky: 0

Re: Hrušková

Příspěvekod BlueShark » 05 zář 2015 17:21

To máš na půl roku a nemachruj :-D

Pedro
Stálý člen
Příspěvky: 1962
Registrován: 09 zář 2014 21:20
Reputace: 3558
Obrázky: 0

Re: Hrušková

Příspěvekod Pedro » 05 zář 2015 17:30

BlueShark píše:To máš na půl roku a nemachruj :-D
Tohle je ta švestková, ale hruškové bylo cca stejně. Vařím vždy dva hrnce (verze pro chlapy a pro ženy).
A garantuju ti, že u nás mizí sklenice za týden, někdy dvě. Neskutečně dobrý to je. Třeba syn si hodí zeleninu na pánev, orestuje, na to dá pak omáčku a to celé na špagety. Proto dělám větší sklenice.

Zvejkus
Nováček
Příspěvky: 3
Registrován: 31 srp 2015 16:55
Reputace: 0
Obrázky: 0

Re: Hrušková

Příspěvekod Zvejkus » 06 zář 2015 16:15

Ahoj, já se taky přidám se svým troškem k diskuzi. Shodou okolností jsem dneska dělal podobnou omáčku(chutney), jak tu na začátku popisoval Pedro.

Použil jsem na to:

4 bílé cibule
5 rajčat
5 hrušek
3 klasické velké papriky
kousek zázvoru
hrnek hnědého cukru
hrnek jablečného octa(použil jsem bio od Alnatury)
lžičku žlutých hořčičných semínek
a nesmím zapomenout na hlavní přísadu, habanero chilli papričky, v mém případě asi 10 žlutých

Všechno jsem nakrájel, hodil do hrnce, nechal jsem to projít varem, pak to stáhnul a asi hodinku pomalu vařil do změknutí ingrediencí. Potom nahrubo namixovat a nechat to ještě asi půl hodiny zhoustnout na nízkém stupni.

Výsledek mě velice příjemně překvapil. Opravdu dobné chutney.


Zpět na „Recepty na domácí chilli omáčky / chilli sauce“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 hosti