Bacula

Vaše koníčky, krom pěstování chilli :tiphat:
Bacula
Stálý člen
Reputace: 3791
Obrázky: 0

Bacula

Příspěvekod Bacula » 29 pro 2016 10:31

Ahoj, představuji se v tomto fóru. Sleduji je již delší dobu, velmi pozorně, ostýchala jsem se přihlásit, především z pocitu, že tu budu kazit věkový průměr. Pěstuji různou zeleninu již mnoho let, dlouho byla největším oblíbencem na rajčata, u chilli mám za sebou 2 sezóny, o kterých by se dálo hovořit vážně (předtím nějaké jednotlivé rostlinky nepočítám). Mám syna, pravděpodobně věkově odpovídajícího tomuto fóru, takže jsem některé druhy pěstovala na jeho přání. Mě chuťově nejvíce oslovily odrůdy Jalapena, také pro jejich široké využití v kuchyňské úpravě. V příštím roce si určitě založím vlákno ve vnitřní galerii.
Bacula

Tea Racer
Stálý člen
Reputace: 9550
Kontaktovat uživatele:

Re: Bacula

Příspěvekod Tea Racer » 29 pro 2016 10:41

Ahoj,
tady to není o věku, ale o chuti neco si vypestovat, takže jsi tu velmi dobře. :-)
Na galerii se moc těšíme!

Kendy
Moderátor
Reputace: 759

Příspěvekod Kendy » 29 pro 2016 10:52

Ahoj

jsem rád, že je tady další fanda Jalapenos. Kde kdo tady pěstuje milionové vraždy, ale lidí, kteří ocení dobré jalapeno moc není. :-)

Hodně štěstí v příští sezóně.

Bacula
Stálý člen
Reputace: 3791

Příspěvekod Bacula » 29 pro 2016 11:17

Ahoj, tak super, vloni jsem pěstovala z Jalapenos toto:
Jalapeno Maylon
Jalapeno Hercules
Jalapeno Farmers
Jalapeno Jalastar
Jalapeno Early
Ještě mi alespoň po jednom semínku od každého zbylo, tak v roce 2017 s nimi určitě počítám. Vyhovovaly mi všechny, Maylon převyšoval tím, že měl silnější stěnu. Nejméně mě nadchl Farmers, na který jsem se moc těšila, do botanické zralosti nám nedozrál, v technické zralosti měl slabší stěnu a celkově byl takový měkký, neměl tu křupavost, která je dobrá na zavaření.
Pod stromeček jsem pořídila navíc:
Jalapeno Summer Heat
Jalapeno NuMex Pinata
Jalapeno Mammoth
Jalapeno Chichimeca
Máte nějaký další dobrý tip z této oblasti?
Bacula

lobo
Stálý člen
Reputace: 2160

Příspěvekod lobo » 29 pro 2016 11:26

Ahoj taky tě tu vítám,

A i když to tu není o věku tak se nemusíš bát ale rozhodně tu nebudeš nejstarší. Osobně si dovolím tvrdit že věkový průměr bude někde kolem 32 let.

Každopádně pokud oprvdu vyhledáváš odrůdy vhodné ke kuchyňské úpravě pak ti doporučuji zabrousit i do papriček spadající pod rod Baccatum. Odrůdy jako Bishop's crown, Aji Fantasy, Sugar Rush, Aji pineapple, Brazilian Starfish a podobné to jsou opravdu lahůdky s mírným palem, silnou stěnou a exkluzivní chutí.

Tož at se ti tu líbí :tiphat:

Erben61
Stálý člen
Reputace: 5228

Příspěvekod Erben61 » 29 pro 2016 11:29

:wave: Ahoj, s věkem si nedělej starosti, A jinak s Jalapeńy máš dobrej vkus, je to klasika s praktickým využitím i na denní spotřebu. Vraždy jsou sice krásný, pro většinu lidí však nepoživatelný, obávám se že i mnozí z nás je upřednostňují jen díky trendům. Chilli je závislost rozvíjí se, ale myslím že i se svými zkušenostmi s rajčaty tu najdeš společnou řeč a budeš přínosem pro fórum. Tak hodně zdaru, piš a dávej fotky, jsme tu do nich mrtví. :-) :-D :wave: :tiphat:
Erben 61 - 2016
Erben 2017 Open
Erbovo pokročilé chillenství 2018
,, Když Tě nikdo nepochválí musíš si poklepat na rameno sám.´´

Holu
Moderátor
Reputace: 1027

Příspěvekod Holu » 29 pro 2016 11:33

Ahoj a :welcome:,

přeji hodně štěstí a úspěchů! Tímto bych chtěl také apelovat na všechny, kteří to tady pročítají a ještě nejsou zaregistrovaní, tak registrace nic nestojí a spojuje to v sobě plno výhod. :-)

Tobě mohu doporučit, jestli si chceš třeba zasoutěžit, tak tady je moje vypsaná soutěž na tenhle rok. Stačí splnit jednoduchou podmínku (vlákno ve vnitřní/venkovní galerii příští rok). :-) Soutěží se sice o divoké druhy, ale pokud by někoho nelákali, tak nevidím problém místo divošek dát cokoliv jiného.

Kendy
Moderátor
Reputace: 759

Příspěvekod Kendy » 29 pro 2016 12:00

Bacula píše:Máte nějaký další dobrý tip z této oblasti?
Zkus Jala Telica. Mám s nimi dobré zkušenosti. Ty Numex Pinaty co budeš mít nové mají velmi dobrý pal (na jala). Jsou to nejpálivější, nebo jedny z nejpálivějších Jalapnos. Ty jsou taky super.

Zpět na „Představte se v chilli fóru“