Příspěvekod Aleš » 27 zář 2017 07:03
Jsem z Hané od Prostějova a Parník to je co?
Pokud jde o chilli tak to jsem pěstoval venku v květináči, jihovýchodní mírný svah. Od severní strany bylo chilli chráněno dřevníkem a rákosovým plotem. Myšlenka byla využít tento prostor jako tepelnou past, třebaže zhruba od 9 ráno do pozdního večera byl květináč na plném slunci. Ale přesto dozrálo jen několik papriček a aktuálně je tam hodně zelených. Klasická zeleninová paprika dozrává tady bez problému kdekoliv volně na záhonu. Takže buď jsem nevychytal délku vegetační doby a budu muset začít s předpěstováním už v lednu, nebo to chce ještě nějaký kryt a nebo zcela nevhodná odrůda pro mé podmínky. Ale něco dozrálo, takže na výsev na příští rok toho mám dost, věnuji se vlastnímu semenaření u zeleniny takže se budu i u chilli ubírat tímto směrem.
Baculo, včely jsou v pohodě, dokáží se v podstatě o sebe postarat sami, jen je v posledních letech kosí nemoci hlavně kombinace virů a nosem, ale to se musí vydržet než se protřídí vhodná genetika. Hlavně to chce, pokud dojde k úhynům, nekupovat matky z komerce, ale věnovat se vlastní selekci a množit a odchovávat královny z toho co přežilo.
Aleš