jurinecko: Přední strana je na plandáka z bílé fólie. Vše ostatní je potaženo obalovým materiálem na vodové barvy (z jedné strany bulbinková fólie, z druhé stříbrný potah). Já vím, že stříbrný povrch není ideální, ale materiál je daleko pevnější, drží tvar. Fólie se šíleně blbě vypínala na takové ploše. Mám ho ale vyzkoušený na bylinkách a jeho vzor celkem zdárně rozptyluje. Hlavní důvod proč se ho nebojím je ten, že ganžisti si s tím normálně vystýlají boxíky. Tady fotka sice ne přímo boxu, ale materiál je vidět.

Box jsem nakonec zmenšil na 180x80, jelikož po sestavení jsem si uvědomil, že to byla fakt šílená kráva. Dopadlo to tak že na tuto plochu svítím 4x120 cm vitalkama. Je to ale dle mého palba jako kráva a myslím, že dvě by to utáhli také.
honzek86: Hele, box je v podstatě zavřený, ale nahoře a dole jsou fuky, takže funguje přirozené větrání. Čili pokud mám v pokoji dejme tomu 20, v boxu je 21.5 děj se co děj i když to tam pálím 4-mi trubicemi. Kdybys ho měl úplně zavřený, tak by se určitě teplo kumulovalo. A docela podstatně.
Ono to ve skutečnosti svítí víc, ale můj foťák je fakt dobrej ve vyvažování bílé. Ale podle mých prozatímních zkušeností lm nejsou všechno. Rostlinkám hodně pomáhá kvalita světla z vitalek. Tady je ta intenzita vidět v reálu. Je dost velká.

Kdybych tam měl mít jen jedno těleso, asi bych volik jednu vitalku a pak nějakou lumenovou palbu. 120cm dosahují až 3500 lm. Vitalky mají 2800 tuším.