Pomoc při odstranění "helmy"
Pomoc při odstranění "helmy"
Ahoj, čím pomáháte klíčku zbavení se helmy, čili obalu semínka? Mám vyklíčeno v jifech a v pařníku kde je vlhko ale stejně se jim nechce a jen se táhnou nahoru až pak mám vysoký stonky a na nich helmy. Ještě je rosim vodou s lignohumátem. Díky
Re: Pomoc při odstranění "helmy"
Ahoj,
pinzeta, ostrý tenký manikurní nůžky a šikovný ruce a kopa trpělivosti. Většinou si rostlinka poradí, ale né vždy. Letos sem prozatím sundával 6 helmiček z asi 50 kousků. Určitě jich pár ještě přibude. Letos jsem naštěstí zatím 100%
. Loni to taková sláva však nebyla. Loni jsem byl za zabijáka
.
pinzeta, ostrý tenký manikurní nůžky a šikovný ruce a kopa trpělivosti. Většinou si rostlinka poradí, ale né vždy. Letos sem prozatím sundával 6 helmiček z asi 50 kousků. Určitě jich pár ještě přibude. Letos jsem naštěstí zatím 100%

- Tea Racer
- Stálý člen
- Reputace: 9550
- Obrázky: 0
- Kontaktovat uživatele:
Nejlepší je, předejít tomu. Sázet hlouběji, ne na povrch a vyleze Ti už bez helmy, je to mnohem jistější.
S tema nuzkama nemam moc dobrou ucinost
Čoveče ti nevím. I to co sem píchl cca 0,5 - 1 cm hluboko vylezly s helmušou a naopak jen položené semínko se jí samo elegantně zbavilo. Možná je to větší pravděpodobnost, ale stejno mi to někdy přijde jako loterie od madam přírody.
- Tea Racer
- Stálý člen
- Reputace: 9550
- Obrázky: 0
- Kontaktovat uživatele:
Do čeho seješ? Já do rašelinových jiffů a když to dam do pulky jifu cca 2 cm, tak nemám jedinou helmu...
Taky tak, ale 2 cm to tedy nedávám...