Všeobecné
Kytky pěkně rostou, téměř všechny nasadily na plody; podrobnosti dám u popisu jednotlivých botanických druhů. Barva listů je konečně tam, kde má být, ani světlá ani tmavá. Květy rostliny zatím neshazují, ale nasazené plody mají tendenci stagnovat v jejich nárůstu. Proto jsem již dal k výživě jednu odměrku tekutých slepičinců. Pravidelně rovněž aplikuji Wuxal Kalcium. Celkové zdržení zatím stále odhaduji na 3 týdny.
C. Anuum
Kytky na záhoně jsou větší ve srovnání s květníkem (v případě porovnávání konkrétní odrůdy), ale je to tak schválně kvůli stabilitě rostliny a případným útokům slimáků a hlemýžďů. Všechny kytky již nasadily na plody, poslední vysazené (Cayenne Red a Yellow) dohánějí vše neuvěřitelným tempem. Prosperují tak jak mají, nepozoruji u nich sebemenší problém.
C. Baccatum
Ani zde se nekoná zásadnější problém, jen Malawi Peppadew je viditelně pozadu. Plodů má zatím málo, ale snaží se. Aji Golden má tendenci nechat žloutnout sem tam nějaký list. Nasadila mohutně na plody, ale ty nedorůstají. I z tohoto důvodu jsem již přikrmil slepičinci (viz. výše). Jinak nasazují všechny na plody tak, jak je u Baccatum zvykem.
C. Chinenses
Jediná JPGS na plody ještě nenasadila, jinak na každé kytce lze už něco nalézt. U NuMex Suave Orange dozrál malý plod, proto jsem dal tehdy všem kytkám mimořádnou dávku výživy na růst, abych tomuto jevu zamezil; zatím úspěšně. Růstově kytky vystřelily vzhůru mohutným tempem, brzy očekávám obvyklou násadu plodů na těchto výhonkách.
C. Frutescens
Jediná má odrůda Purrira kvete i plodí obvyklým tempem.
C. Lanceolatum
Nějak jsem na tuto krásku trochu pozapomněl, ale našli jsem pro ni pěkný květináč a po přesazení se pěkně rozjela. Květy má opravdu nádherné.
Víc asi v tomto reportu nevymyslím, ale v tom dalším se můžete těšit na obrázky. Něco mi říká, že to bude jeden z nejkrásnějších příspěvků, které jsem sem vložil. Ať vám rostliny pěkně rostou a plodí. Sraz na Růžku se pomalu blíží, už se těším na naše první letošní setkání. Zkušenosti se vždy lépe předávají osobně než psaným slovem. Brzy zase nejen v mém vlákně ahoj

EDIT: odstraněny překlepy