Vdaka za odpoved.
Tmavnutie listov na mladej rastlinke
Tmavnutie listov na mladej rastlinke
Zdravim chcel by som sa opytat preco mi zacali tmavnut listky na mladych rastlinkach. Su vysoke asi iba 3-4 cm.Zalievam ich kazdy den odstatou vodou. Su posadene v substrate so supermarketu (ziadna znacka). Neviem ci je to tym ze su to tie prve listky a uz sa chystaju opadnut, alebo nieco ine. Dufam ze to nieje nic vazne.
Vdaka za odpoved.

Vdaka za odpoved.
Re: Tmavnutie listov na mladej rastlinke
Ahoj, mně tohle způsobila nadměrná zálivka.
- Seminka-chilli.cz
- Mr. Chilli Approved
- Reputace: 45
- Obrázky: 0
- Kontaktovat uživatele:
O jakou se jedná odrůdu? U některých druhů paprik je to přirozený jev, že mají tmavé listy - např. Black Pearl, Loco, Calico, Bolivian Rainbow, Maui Purple, Black Prince atp.miro83 píše:Zdravim chcel by som sa opytat preco mi zacali tmavnut listky na mladych rastlinkach. Su vysoke asi iba 3-4 cm.Zalievam ich kazdy den odstatou vodou. Su posadene v substrate so supermarketu (ziadna znacka). Neviem ci je to tym ze su to tie prve listky a uz sa chystaju opadnut, alebo nieco ine. Dufam ze to nieje nic vazne.
Vdaka za odpoved.
Ke složení substrátu, nelíbil by se mi svým složením. Obsahuje poměrně dost velké množství dřeviny, předpokládám, že bude dost kyselý. Poohlídnul bych se po jiném a přesadil je.
Jak přiložit fotografie k příspěvku se dočtete: Osobní foto galerie + Základní práce
Klíčení chilli semínek ; Přesazení chilli rostlin ; Problémy při přesazení chilli paprik z RW
www.seminka-chilli.cz - semena chilli papriček
- gandalf
- Stálý člen
- Reputace: 2591
- Kontaktovat uživatele:
Ještě k mopsíkově připomínce k substrátu - výběr je poměrně "široký", ale kvalita je různá. U některých mi to připadá, jaky by tam výrobce přidával uhelný mour a taky v tom tak ty rostliny rostou, nebo spíše nerostou.
Myslim si ze sa jedna o cayenne, ale nie som si isty. Mam iba par papriciek vysusenych a semena. Tu je fotka:

Zlozenie substratu:
Organicky material: 66,4%
elektricka vodivost: 1,30 mS/cm
pH: 7,6
N: 0,43%
P205T: 0,49%
K20T: 0,30%
Este skusim par dni pockat a budem ich menej polievat, potom ich skusim rozsadit. Zohnal som si lepsiu zeminu a vacsie kvetinace.
Vdaka
Zlozenie substratu:
Este skusim par dni pockat a budem ich menej polievat, potom ich skusim rozsadit. Zohnal som si lepsiu zeminu a vacsie kvetinace.
Vdaka
- Seminka-chilli.cz
- Mr. Chilli Approved
- Reputace: 45
- Kontaktovat uživatele:
Složení substrátu vypadá dobře, v něm by problém být neměl. Jak píšeš počkej pár dní a uvidíšmiro83 píše:
Zlozenie substratu:
Vdaka

Jak přiložit fotografie k příspěvku se dočtete: Osobní foto galerie + Základní práce
Klíčení chilli semínek ; Přesazení chilli rostlin ; Problémy při přesazení chilli paprik z RW
www.seminka-chilli.cz - semena chilli papriček