Nemají rády slunko?

Ptejte se na cokoliv, žádná otázka není špatná
Luke
Nový člen
Reputace: 0
Obrázky: 0
Kontaktovat uživatele:

Nemají rády slunko?

Příspěvekod Luke » 29 čer 2012 15:05

Zdravím všechny nadšence! ;-)
Začal jsem pěstovat chilli dost pozdě. Vysadil jsem začátkem června. Spíš jsem to chtěl jen zkusit, co z toho vyleze :D Mám zasazených 5 rostlinek neznámých modelů a už jsou cca 4 cm velké. Celkem se jim daří, ale když je mám na slunku, listy zvadnou a kytky se ohnou. Ve stínu se vždy zpátky postaví. Myslím, že zálivkou to není zalévám je každý den teď přes ty pařáky i 2x. Mám je zatím zasazené v pěstebních květináčcích. Přesazovat se chystám, až se ukáží první pravé lístky. Je možné, že rostliny nejsou zvyklé na slunko? Venku je 34,8°C, kytky jsem schoval do baráku kde je přece jenom chladněji, ale žádné slunce. Fórum čtu pravidelně a vždycky jsem na své otázky našel odpověď, ale teď si nevím rady.
Nějaké nápady?

Hami
Stálý člen
Reputace: 3

Re: Nemají rády slunko?

Příspěvekod Hami » 29 čer 2012 15:41

Ahoj,
na takhle malé rostlinky je dle mého názoru teď slunce příliš prudké, teploty také příliš vysoké.......
Zkus je zastínit nějakou folií...
Ti, co zasadili včas a mají vzrostlé rostliny, nemají problém. Čím starší rostlina, tím odolnější vůči podobným vlivům....
Měj se - Hami

gandalf
Stálý člen
Reputace: 2598
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod gandalf » 29 čer 2012 19:22

Nezlob se Luke, ale není mi jasný, proč jsi to všechno nemohl napsat do jednoho příspěvku?

Luke
Nový člen
Reputace: 0
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Luke » 29 čer 2012 23:37

Je mi to jasný. Pozdě jsem si to uvědomil ... Nicméně toto téma jsem tu nemohl nikde najít tak to zas tak hrozný spam není. Pokud si admini myslí opak - téma smažte! :)

Zpět na „Začátečnický koutek“